WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Menedék – viperáknak

A Turjánvidékre tett látogatásunk elemeként a Rákosivipera-védelmi központot is érintettük.
A kiskunsági tanyavilág mélyén, akácosokkal és pipacsokkal ékes szántókkal kísért poros földutakon haladva jutottunk egyre közelebb az ország egyik legkülönösebb intézményéhez. A többitől szinte csak jó állapotával elütő tanyasi házcsoport kapuján kis tábla figyelmezteti az arra járót: „vigyázat mérgeskígyók”. 

2014-05-29 Tovább »

Miért lőjük agyon hazai medvéinket?

A hiúzok, farkasok és medvék valamennyi kárpáti országban hatályos törvényes védelem alatt állnak, szerepük a természetvédelemben kiemelkedő. Magyarország sajnos nem képes érvényt szerezni a nagyragadozókat védő hazai és nemzetközi jogszabályoknak. A határon átjutó példányok számos esetben esnek orvlövés áldozatául, miközben az elkövetők kiléte felderítetlen marad. A WWF Magyarország szorgalmazza, hogy a kormány tegyen hatékony lépéseket a magyarországi nagyragadozók védelme érdekében.

2014-05-21 Tovább »

 

Gondoskodó medvemama

Közeleg az anyák napja, ilyenkor mindenkinek eszébe jut gondoskodó édesanyja. Az állatvilágban számos példa igazolja, hogy az anyai törődés a legtöbb faj esetében figyelemreméltó!
Így van ez a barna medvénél is. 

2014-04-23 Tovább »

Virágok kórusa

A National Geographic Magazin márciusi számában többek között a nektárdenevérekről olvashattok. A piciny bőregér a kolibrihez hasonlóan szívogatja a virágok nektárját, miközben megporozza a virágokat.

2014-03-10 Tovább »

 

Az első Vadvilág Világnap

Tavaly az ENSZ Közgyűlése döntött arról, hogy március 3-át a Vadvilág Világnapjává nyilvánítja. A WWF Magyarország és a Vidékfejlesztési Minisztérium most közös játékot hirdettek, hogy felhívják a figyelmet az élővilág sokszínűségére és azokra a veszélyekre, melyek miatt fennmaradásuk a jövő nemzedékek számára kérdéses. 2012-ben ugyanis közel 22 000 elefántot mészároltak le az orvvadászok, 2013-ban pedig több mint 40 tonna illegális elefántcsontot foglaltak le a hatóságok. 2012-ben csak Dél-Afrikában 668, 2013-ban azonban már 1004 orrszarvú esett az orvvadászat áldozatául. Játssz velünk: http://www.cites.hu/palyazat.html

2014-03-03 Tovább »

Védett állat célkeresztben

Az eurázsiai hód hazánkban védett, őshonos faj, amely Magyarországon 20 éve ismét jelen van. Ez alatt az időszak alatt fel kellett volna ismerni, hogy a hódok ismét részei a hazai állatvilágnak, tevékenységük károsnak vélt hatásait pedig a gazdálkodóknak és a természetvédelemnek közösen kell megoldania.  Ennek ellenére károkozásukról szóló negatív, támadó hírek és vélemények egyre gyakrabban kerülnek a figyelem középpontjába. A WWF javaslata szerint az Ausztriában és Németországban alkalmazott megoldásokat kell a hazai viszonyokhoz adaptálni.

2014-02-28 Tovább »

 

Győzelem az olaj felett

London, 2014. február 14.- A természetvédelem ma döntő győzelmet aratott egy olajvállalat felett! 
A WWF panasza nyomán az OECD kivizsgálást indított a Soco brit olajvállalat afrikai tevékenysége ellen, ahol a Világörökségét részét képező Virunga Nemzeti Park területén vélhetően többször is megsértették az emberi jogokat, ezzel megszegve a társadalmi felelősségválalás globális irányelveit.

2014-02-14 Tovább »

Ezer bocs...

Időnként Magyarországra is áttévednek a kíváncsi barnamedvék, a Kárpátok nagytermetű ragadozói. Jelenlétük nagyon fontos az erdők egészsége szempontjából, egyedszámuk azonban folyamatosan csökken. Minden segítségre szükség van, ezért ha neked is fontos védelmük, támogasd fajvédelmi programunkat!

2013-12-19 Tovább »

 

Éljenek a jegesmedvék!

Fordulópont Moszkvában a jegesmedvék évében: December 4-e és 6-a között zajlott a WWF által is támogatott Nemzetközi Jegesmedve-védelmi Fórum. Az esemény első napján miniszterek és természetvédelmi vezetők kötelezték el magukat az északi-sarkvidéki faj védelme iránt. 2013 a 40. évfordulója az 1973-as Jegesmedve-védelmi Megállapodásnak, melynek célja, hogy megvédje ezt a csodálatos fajt és élőhelyét.

2013-12-09 Tovább »

Ismét feltűnt az ázsiai unikornis

Történelmi pillanat Vietnamban: a WWF szakembereinek 15 év után először sikerült lencsevégre kapni az ázsiai unikornisnak nevezett szaolát. A fokozottan veszélyeztetett fajt 1992-ben fedezték fel, 1999 óta azonban nem láttak élő példányt a természetvédők. A szaolának már csupán pár száz egyede él Vietnám és Laosz határán.  A különleges fajra leselkedő leggyakoribb veszély az orvvadászat: a természetvédelmi őrök több mint 30 000 hurokcsapdát távolítottak el és több mint 600 illegális vadásztábort számoltak fel a szaola természetes élőhelyén 2011 óta.

2013-11-13 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13