WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Virágok kórusa

A National Geographic Magazin márciusi számában többek között a nektárdenevérekről olvashattok. A piciny bőregér a kolibrihez hasonlóan szívogatja a virágok nektárját, miközben megporozza a virágokat.

2014-03-10 Tovább »

Az első Vadvilág Világnap

Tavaly az ENSZ Közgyűlése döntött arról, hogy március 3-át a Vadvilág Világnapjává nyilvánítja. A WWF Magyarország és a Vidékfejlesztési Minisztérium most közös játékot hirdettek, hogy felhívják a figyelmet az élővilág sokszínűségére és azokra a veszélyekre, melyek miatt fennmaradásuk a jövő nemzedékek számára kérdéses. 2012-ben ugyanis közel 22 000 elefántot mészároltak le az orvvadászok, 2013-ban pedig több mint 40 tonna illegális elefántcsontot foglaltak le a hatóságok. 2012-ben csak Dél-Afrikában 668, 2013-ban azonban már 1004 orrszarvú esett az orvvadászat áldozatául. Játssz velünk: http://www.cites.hu/palyazat.html

2014-03-03 Tovább »

 

Védett állat célkeresztben

Az eurázsiai hód hazánkban védett, őshonos faj, amely Magyarországon 20 éve ismét jelen van. Ez alatt az időszak alatt fel kellett volna ismerni, hogy a hódok ismét részei a hazai állatvilágnak, tevékenységük károsnak vélt hatásait pedig a gazdálkodóknak és a természetvédelemnek közösen kell megoldania.  Ennek ellenére károkozásukról szóló negatív, támadó hírek és vélemények egyre gyakrabban kerülnek a figyelem középpontjába. A WWF javaslata szerint az Ausztriában és Németországban alkalmazott megoldásokat kell a hazai viszonyokhoz adaptálni.

2014-02-28 Tovább »

Győzelem az olaj felett

London, 2014. február 14.- A természetvédelem ma döntő győzelmet aratott egy olajvállalat felett! 
A WWF panasza nyomán az OECD kivizsgálást indított a Soco brit olajvállalat afrikai tevékenysége ellen, ahol a Világörökségét részét képező Virunga Nemzeti Park területén vélhetően többször is megsértették az emberi jogokat, ezzel megszegve a társadalmi felelősségválalás globális irányelveit.

2014-02-14 Tovább »

 

Ezer bocs...

Időnként Magyarországra is áttévednek a kíváncsi barnamedvék, a Kárpátok nagytermetű ragadozói. Jelenlétük nagyon fontos az erdők egészsége szempontjából, egyedszámuk azonban folyamatosan csökken. Minden segítségre szükség van, ezért ha neked is fontos védelmük, támogasd fajvédelmi programunkat!

2013-12-19 Tovább »

Éljenek a jegesmedvék!

Fordulópont Moszkvában a jegesmedvék évében: December 4-e és 6-a között zajlott a WWF által is támogatott Nemzetközi Jegesmedve-védelmi Fórum. Az esemény első napján miniszterek és természetvédelmi vezetők kötelezték el magukat az északi-sarkvidéki faj védelme iránt. 2013 a 40. évfordulója az 1973-as Jegesmedve-védelmi Megállapodásnak, melynek célja, hogy megvédje ezt a csodálatos fajt és élőhelyét.

2013-12-09 Tovább »

 

Ismét feltűnt az ázsiai unikornis

Történelmi pillanat Vietnamban: a WWF szakembereinek 15 év után először sikerült lencsevégre kapni az ázsiai unikornisnak nevezett szaolát. A fokozottan veszélyeztetett fajt 1992-ben fedezték fel, 1999 óta azonban nem láttak élő példányt a természetvédők. A szaolának már csupán pár száz egyede él Vietnám és Laosz határán.  A különleges fajra leselkedő leggyakoribb veszély az orvvadászat: a természetvédelmi őrök több mint 30 000 hurokcsapdát távolítottak el és több mint 600 illegális vadásztábort számoltak fel a szaola természetes élőhelyén 2011 óta.

2013-11-13 Tovább »

Béke az iskolapadban

Az indonéziai Tesso Nilo Nemzeti Park elit elefánt alakulata folyamatosan küzd a Szumátra szigetén fokozottan veszélyeztetett ormányosok megmentéséért. Az elefántokból és vadőrökből álló gárda örömhírről számolt be, ugyanis csapatuk új taggal bővült: megszületett Shanti (magyarul Béke), a kis elefánt borjú, aki szeptembertől bizony az elit alakulat iskolapadjába ül majd!

2013-09-02 Tovább »

 

Gyászos ünnep az Elefántok Napja

Augusztus 12-e az Elefántok Nemzetközi Napja, az ormányos óriások ünnepe. Ünneplésre azonban már évek óta nincs lehetőség, ugyanis csak Afrikában évente közel 30 000 elefántot mészárolnak le az orvvadászok. Ennek oka az egyre intenzívebb illegális elefántcsont-kereskedelem, melynek becsült értéke évi 7 és 10 milliárd dollár között mozog.

2013-08-12 Tovább »

Végveszélyben a legapróbb delfinek

Új-Zéland egyik nemzeti kincsének számító állata, a Maui-delfin a kihalás szélére sodródott az ország kormányának tétlensége miatt. A WWF felszólítja a döntéshozókat, hogy végre érdemi intézkedéseket hozzanak a ritka delfinfaj megmentésének érdekében, különben a Maui-delfinek 20 éven belül eltűnnek a föld színéről! Ennek megakadályozásáért is dolgozunk Tengervédelmi Programunkon, amelyet Te is támogathatsz: Fogadj örökbe egy delfint!

2013-07-05 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13