WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Ezer bocs...

Időnként Magyarországra is áttévednek a kíváncsi barnamedvék, a Kárpátok nagytermetű ragadozói. Jelenlétük nagyon fontos az erdők egészsége szempontjából, egyedszámuk azonban folyamatosan csökken. Minden segítségre szükség van, ezért ha neked is fontos védelmük, támogasd fajvédelmi programunkat!

2013-12-19 Tovább »

Éljenek a jegesmedvék!

Fordulópont Moszkvában a jegesmedvék évében: December 4-e és 6-a között zajlott a WWF által is támogatott Nemzetközi Jegesmedve-védelmi Fórum. Az esemény első napján miniszterek és természetvédelmi vezetők kötelezték el magukat az északi-sarkvidéki faj védelme iránt. 2013 a 40. évfordulója az 1973-as Jegesmedve-védelmi Megállapodásnak, melynek célja, hogy megvédje ezt a csodálatos fajt és élőhelyét.

2013-12-09 Tovább »

 

Ismét feltűnt az ázsiai unikornis

Történelmi pillanat Vietnamban: a WWF szakembereinek 15 év után először sikerült lencsevégre kapni az ázsiai unikornisnak nevezett szaolát. A fokozottan veszélyeztetett fajt 1992-ben fedezték fel, 1999 óta azonban nem láttak élő példányt a természetvédők. A szaolának már csupán pár száz egyede él Vietnám és Laosz határán.  A különleges fajra leselkedő leggyakoribb veszély az orvvadászat: a természetvédelmi őrök több mint 30 000 hurokcsapdát távolítottak el és több mint 600 illegális vadásztábort számoltak fel a szaola természetes élőhelyén 2011 óta.

2013-11-13 Tovább »

Béke az iskolapadban

Az indonéziai Tesso Nilo Nemzeti Park elit elefánt alakulata folyamatosan küzd a Szumátra szigetén fokozottan veszélyeztetett ormányosok megmentéséért. Az elefántokból és vadőrökből álló gárda örömhírről számolt be, ugyanis csapatuk új taggal bővült: megszületett Shanti (magyarul Béke), a kis elefánt borjú, aki szeptembertől bizony az elit alakulat iskolapadjába ül majd!

2013-09-02 Tovább »

 

Gyászos ünnep az Elefántok Napja

Augusztus 12-e az Elefántok Nemzetközi Napja, az ormányos óriások ünnepe. Ünneplésre azonban már évek óta nincs lehetőség, ugyanis csak Afrikában évente közel 30 000 elefántot mészárolnak le az orvvadászok. Ennek oka az egyre intenzívebb illegális elefántcsont-kereskedelem, melynek becsült értéke évi 7 és 10 milliárd dollár között mozog.

2013-08-12 Tovább »

Végveszélyben a legapróbb delfinek

Új-Zéland egyik nemzeti kincsének számító állata, a Maui-delfin a kihalás szélére sodródott az ország kormányának tétlensége miatt. A WWF felszólítja a döntéshozókat, hogy végre érdemi intézkedéseket hozzanak a ritka delfinfaj megmentésének érdekében, különben a Maui-delfinek 20 éven belül eltűnnek a föld színéről! Ennek megakadályozásáért is dolgozunk Tengervédelmi Programunkon, amelyet Te is támogathatsz: Fogadj örökbe egy delfint!

2013-07-05 Tovább »

 

Asha új élete

Kiváló egészségnek örvend Asha, az orrszarvú borjú, akinek anyját orvvadászok ejtették el idén áprilisban az Indiában található Manas Nemzeti Park területén. A kicsi ma már biztonságban van a WWF India által üzemeltetett menedéken, és napról napra erősödik nyolc gondozójának köszönhetően. Az Ashához hasonló apróságokon Te is segíthetsz adományoddal. 2500 Ft-ból fedezni tudjuk egy vadőr egy napi továbbképzését azért, hogy még hatékonyabban vehessük fel a harcot az orvvadászokkal. Segíts Te is! Számlaszámunk: 12001008-00222222-00200006

2013-06-26 Tovább »

Olajmentes lesz a Nemzeti Park

Christophe Margerie, a Total motorolaj-forgalmazó cég elnöke Párizsban megerősítette, hogy vállalata befejezi az olaj kinyerését a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő Virunga Nemzeti Park berkein belül. Az évi pénzügyi jelentésükben közölt döntésük szerint ennek oka a park iránti tisztelet és a Világörökség megóvása. A WWF évtizedek óta küzd a parkban élő veszélyeztetett fajok, köztük a hegyi gorillák megóvásáért. Támogasd Te is munkánkat!

2013-05-28 Tovább »

 

Szavazz Te is a WWF Év Állatára!

Az Év Állata Verseny keretében szavazz Te is az evallata.hu oldalon, hogy kiderüljön, a Szabadság-szigeten élő különleges állatok, az európai vidra, a fekete gólya és a halványfoltú küllő közül melyik a legmenőbb! Az állatok esélyeit örökbefogadóik, Weisz Fanni, Janicsák Veca és Kiss Ádám növelik. A szavazók között értékes ajándékok találnak gazdára. A játék kezdeményezője, a WWF Magyarország öt éve dolgozik azon, hogy a Life+ és a Coca-Cola Magyarország pénzügyi támogatásával helyreállítsa a Szabadság-sziget élővilágát.

2013-04-17 Tovább »

Méreggel gyógyítani?

A National Geographic Magazinnal közös együttműködésünk keretében mostantól a weboldalunkon ízelítőt kaphattok a magazin érdekes cikkeiből. Az első összeállításban a kígyók mérgének jótékony hatásáról tudhattok meg többet.


2013-03-27 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13