Asha új élete

2013-06-26

AshaKiváló egészségnek örvend Asha, az orrszarvú borjú, akinek anyját orvvadászok ejtették el idén áprilisban az Indiában található Manas Nemzeti Park területén. A kicsi ma már biztonságban van a WWF India által üzemeltetett menedéken, és napról napra erősödik nyolc gondozójának köszönhetően.

A kicsit néhány nappal születése után szakították el anyjától, és a WWF India szakemberei csak 2 nappal később, a vadonban bolyongva találtak rá a teljesen kiszáradt állatra. A kis Asha (akinek neve hindi nyelven reményt jelent) azonban hatalmas küzdő, és mára már tökéletes egészségnek örvend új otthonában.

A WWF India és a Wildlife Trust of India közösen hozta létre azt a komplexumot, ahol a sérült és elárvult elefántok és orrszarvúk számára biztosítanak biztonságos hajlékot. A kis Asha is ide került és gondozóinak köszönhetően szépen cseperedik. Szerencsére nem kell egyedül felnőnie, ugyanis hamarosan társat kap egy másik elárvult kölyök személyében, akit egy másik indiai nemzeti parkból költöztetnek át az elkövetkező hetekben.

Évente több száz orrszarvú lesz az orvvadászok áldozata azért, mert a távol-keleten tévesen csodatévő szernek tartják a tülkükből készült port. A WWF Orrszarvúvédelmi Programja során egyre több vadőrt képeznek, akik a terepen veszik fel a harcot az orvvadászokkal, és a világ több pontján tartanak fenn a Manas Nemzeti Parkban lévőhöz hasonló menedékeket azoknak az állatoknak, akik csodával határos módon túlélik a végzetes találkozást az orvvadászokkal.

A WWF Orrszarvúvédelmi Programját Te is támogathatod. 2500 Ft-ból fedezni tudjuk egy járőr egy napi továbbképzését, azért, hogy még hatékonyabban védhesse meg az Asha-hoz hasonló, vadon élő orrszarvúkat. Adj esélyt Te is a szürke óriásoknak! Számlaszámunk: Raiffeisen Bank 12001008-00222222-00200006