Erasmus+ program természetvédőknek

2021-04-22

Előzetes jelentkezési lap! Töltsd ki még ma!

Az Erasmus+ támogatásával tanulási programot indítunk  a gyakorlati természetvédelem iránt érdeklődő  friss diplomás és egyetemi hallgatók számára! A tananyagok terepi faj határozás és hatékony kommunikáció témaköreit érintik. Ingyenes online kurzusok, hazai és külföldi       mobilitások (az aktuális COVID-19 helyzet függvényében)!

Egyedülálló lehetőségként a terepi adatgyűjtéshez szükséges eszközöket a program biztosítja a résztvevőknek, így a hat hetes képzés során élő bejelentkezéseken saját eszközön      tapasztalhatod meg ezek használatát.

Kiket keresünk?

A programban való részvételre keresünk egyetemi hallgatókat vagy friss diplomásokat (diplomaszerzés éve 2019. vagy később). Az online részvétel mellett lehetőség lesz 5 napos terepi képzésekre is hazánkban és külföldön egyaránt (az aktuális COVID-19 helyzet függvényében). A mobilitások költségét az Erasmus+ program állja.

A kurzusokról

A jelenleg tervezett modulok a vadkamera kihelyezés és használat, madár- és fa faj felismerés témaköreit ölelik fel valamint az érdekcsoportokkal történő hatékony tárgyalás és természetvédelmi érdekérvényesítés modul is fejlesztés alatt van. A kurzusokon alapvetően egyetemi hallgatók  és friss diplomások részvételére számítunk, de minden érdeklődőt szívesen látunk.

• Hatékony adatgyűjtés vadkamerával (Effective wildlife camera trapping)
  • Madárismeret (Birds in Education)
  • Fafaj és társulás ismeret a terepen (Tree identification)
  • Hatékony zöld kommunikáció (Effective environmental influencing)

• Hatékony környezetei érdekérvényesítés (Effective stakeholder interactions)
  • Wildlife Journal making

Visszajelzések korábbi résztvevőktől:

„Az egyensúly a különböző anyagok között megfelelő volt, ezért folyamatosan fenntartotta az érdeklődésem”

„Kiváló kurzus, nagyon élvezetes, be is fogok ruházni egy vadkamerára”

Szeretnél részt venni a programon? Ha igen, és jelenleg egyetemi hallgató vagy friss diplomás vagy (2019-2021) bármilyen szakon és segíteni szeretnél nekünk ezen tanagyagok fejlesztésében kipróbálva azokat és/vagy csatlakoznál a tanagyagokhoz kapcsolódó mobilitásokhoz, akkor jelezd az alábbi felületen előzetes érdeklődését és hamarosan kapcsolatba lépünk veled. (a megadott adatok továbbításra kerülhetnek a főpályázó angol szervezet felé).

Regisztráció a következő linken: