Olajmentes lesz a Nemzeti Park

2013-05-28

Hegyi gorilla a Virunga Nemzeti ParkbanChristophe Margerie, a Total motorolaj-forgalmazó cég elnöke Párizsban megerősítette, hogy vállalata befejezi az olaj kinyerését a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő Virunga Nemzeti Park berkein belül. Az évi pénzügyi jelentésükben közölt döntésük szerint ennek oka a park iránti tisztelet és a Világörökség megóvása. A WWF évtizedek óta küzd a parkban élő veszélyeztetett fajok, köztük a hegyi gorillák megóvásáért. Támogasd Te is munkánkat!

„A WWF üdvözli a Total elkötelezett döntését és egyúttal arra szólítja fel a brit Soco International PLC vállalatot is, hogy kövesse példájukat és haladéktalanul hagyjanak fel minden olajtevékenységgel a térségben”– mondta Lasse Gustavsson, a WWF ügyvezető igazgatója.

„Az UNESCO és Kongó kormánya egyaránt elismeri mennyire felbecsülhetetlen természeti értékekkel rendelkezik a térség. Fő motivációnk a park és az ott élő emberek életéért való küzdelem. Az olajkitermelés egyszerűen elfogadhatatlan a Virunga Nemzeti parkban, hiszen a Világörökség részét képező terület számtalan veszélyeztetett faj otthona, köztük a kihalás szélén álló hegyi gorilláké is. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megóvjuk ezt a páratlan természetvédelmi területet” – tette hozzá Gustavsson.