WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

lifelineMDD projekt indul a Dráva, a Mura és a Duna mellett

A Dráva, a Mura és a Duna mellett 5 ország területére kiterjedő bioszféra rezervátum létrehozásán dolgoznak az érintett felek. Az öt ország együttes nevezését 2020 áprilisában nyújtotta be Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Szerbia az UNESCO-hoz.

2020-08-12 Tovább »

Így bánj a vízzel, hogy jó legyen neked és a Földnek is!

Ha a lehulló csapadékot nem elvezetjük, hanem megtartjuk otthonunkban, azzal nem csak a pénztárcánknak teszünk jót, de a hőség és szárazság ellen is hatékonyan védekezhetünk. Ráadásul ezzel sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük azt a természeti kincset, amely minden élet alapja. A WWF Magyarország ahhoz ad tippeket, hogy hogyan tartsuk meg a vizet házunk körül.

2020-07-09 Tovább »

 

Új nagyberuházással vennének el még több területet a Dunától

A napokban jelent meg a Hajógyári-szigeten tervezett új beruházások pontos dokumentációja, amely egy kajak-kenu központ létesítésének tervét és az egész sziget árvízvédelmi célú beruházását célozza. A WWF Magyarország álláspontja szerint a beruházás nemcsak egy újabb értékes városi zöldfelület beépítése miatt káros, de a Duna erősen beszűkített árterének további csökkentése sem bölcs döntés a klímaváltozás hatásainak árnyékában.

2020-07-08 Tovább »

Elhárult az akadály vizeink megóvása elől

Visszavonhatatlanul kiállt az Európai Bizottság vizeink védelme mellett. Az európai édesvizek megóvását célzó Víz Keretirányelvet ugyanis nem vizsgálják felül, így nincs kiút a tagállamok számára: továbbra is végre kell hajtaniuk a jogszabályban foglalt kötelezettségeket.

2020-07-02 Tovább »

 

Segíts te is megőrizni az Alpok szabad vízfolyását!

Veszélybe került az Alpok egyik utolsó szabad vízfolyása, miután engedély nélkül kezdtek vízerőmű-építésbe az ausztriai Tirolban. A koronavírus által sújtott tartományban – a kijárási korlátozás következtében – a lakosok online eszközökkel adnak hangot tiltakozásuknak és petícióban követelik az építkezés leállítását. Írd alá a petíciót, és állj ki te is a természet megóvása mellett!

2020-04-15 Tovább »

Hogyan őrizzük meg vizünket? A vízháztartás helyrebillentése síkvidéken

Kiszáradó Magyarország címmel készített infografikánkkal azt illusztráltuk, milyen megújuló vízkészletei vannak hazánknak, és felhívtuk a figyelmet arra, hogy jobban kellene gazdálkodni ezzel a természeti értékkel. Az alábbi animációval azt mutatjuk be, hogyan is tegyük mindezt Magyarország síkvidékein. Itt ugyanis a vízmegtartó megoldások helyes alkalmazásával egyszerre kezelhetünk több problémát, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő területet. De mik ezek a problémák?

2020-04-09 Tovább »

 

Kiállt az Európai Bizottság vizeink megóvása mellett

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk édesvizeink megóvása terén. Az Európai Bizottság értékelése szerint nem szükséges a Víz Keretirányelv felülvizsgálata – éppen ellenkezőleg, meg kell őrizni ezt a rendkívül ambiciózus szabályozást, melynek célja, hogy vizeink jó állapotba kerüljenek.

2019-12-17 Tovább »

Határozott lépésekre van szükség vizeink állapotának javításához

Budapest ad otthont a Víz Világtalálkozónak, amely a világszerte egyre égetőbb fontosságú vízkezelési és vízhasználati problémákat helyezi előtérbe.

2019-10-16 Tovább »

 

Küzdelem a Föld lüktető szíveinek megmentéséért - interjú

Tudtad, hogy Európa folyóinak 60%-a nem egészséges? És azt, hogy a világ folyói és vizesélőhelyei elvesztették a biodiverzitásuk 83%-át a hetvenes évek óta?

2019-09-21 Tovább »

Nagyot ugrott vasárnap Európa!

Július 14-én 15 órakor százezrek fejezték ki, hogy folyóink, tavaink és vizesélőhelyeink jövője számukra is fontos. A WWF Magyarország idén a Velencei-tóba csobbant az EFOTT keretein belül, ahol a fesztiválozókkal együtt szaladtunk a vízbe, de több település már hagyományjelleggel rendezte meg idén is a saját Nagy Ugrását.

2019-07-19 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17