WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Most van vége: visszavonták az engedélykérelmet a Hajógyári-sziget ügyében

A Pest Megyei Kormányhivatal honlapja szerint az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2020. szeptember 23-án visszavonta a Hajógyári-sziget árvízvédelmi fejlesztésére vonatkozó kérelmét.

2020-09-24 Tovább »

Hallasd a hangod: védjük meg együtt a Hajógyári-szigetet!

Egyre égetőbb probléma, hogy hazai és világviszonylatban is kedvezőtlen folyamatokat eredményezett a vizesélőhelyek területének drasztikus csökkentése, vizeink szennyezése, túlhasználata, a vízparti élőhelyek átalakítása. Mivel a korábbi hírekkel ellentétben a beruházás engedélyeztetése továbbra is zajlik, ez a sors várhat most a budapestiek körében különösen kedvelt Hajógyári-szigetre is, ha szabad utat kap a tervben lévő, természetpusztító árvízvédelmi beruházás. A WWF Magyarország petíciót indított, így aláírásával most bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy segítsen megóvni ezt az értékes dunai szigetet és vele a mintegy városligetnyi zöld felületet.

2020-09-17 Tovább »

 

Miért nem szeretné a WWF Magyarország, ha kiépülne a Hajógyári -sziget árvízvédelme?

A budapesti Duna szakaszon lévő Hajógyári-sziget természeti értékeket őriz és a közjólétet szolgálja. Jelen állapotában nagyon sok igényt kiszolgál és számos lehetőséget nyújt helyben élőknek és távolabbról érkezőknek. A Hajógyári-sziget árvízvédelmének kivitelezése természeti értékek és társadalmi szolgáltatások eltűnését, csorbulását, vagy gyökeres átalakulását okozza.

2020-09-04 Tovább »

Hajógyári-sziget: válaszok nélkül ért véget a közmeghallgatás

Tovább zajlik a Hajógyári-szigetre tervezett, természetpusztító árvízvédelmi beruházás engedélyezése. A WWF Magyarország is részt vett és felszólalt azon a közmeghallgatáson, melynek keretében a beruházással kapcsolatban fejthették ki véleményüket a jelenlévők.

2020-08-27 Tovább »

 

lifelineMDD projekt indul a Dráva, a Mura és a Duna mellett

A Dráva, a Mura és a Duna mellett 5 ország területére kiterjedő bioszféra rezervátum létrehozásán dolgoznak az érintett felek. Az öt ország együttes nevezését 2020 áprilisában nyújtotta be Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Szerbia az UNESCO-hoz.

2020-08-12 Tovább »

Így bánj a vízzel, hogy jó legyen neked és a Földnek is!

Ha a lehulló csapadékot nem elvezetjük, hanem megtartjuk otthonunkban, azzal nem csak a pénztárcánknak teszünk jót, de a hőség és szárazság ellen is hatékonyan védekezhetünk. Ráadásul ezzel sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük azt a természeti kincset, amely minden élet alapja. A WWF Magyarország ahhoz ad tippeket, hogy hogyan tartsuk meg a vizet házunk körül.

2020-07-09 Tovább »

 

Új nagyberuházással vennének el még több területet a Dunától

A napokban jelent meg a Hajógyári-szigeten tervezett új beruházások pontos dokumentációja, amely egy kajak-kenu központ létesítésének tervét és az egész sziget árvízvédelmi célú beruházását célozza. A WWF Magyarország álláspontja szerint a beruházás nemcsak egy újabb értékes városi zöldfelület beépítése miatt káros, de a Duna erősen beszűkített árterének további csökkentése sem bölcs döntés a klímaváltozás hatásainak árnyékában.

2020-07-08 Tovább »

Elhárult az akadály vizeink megóvása elől

Visszavonhatatlanul kiállt az Európai Bizottság vizeink védelme mellett. Az európai édesvizek megóvását célzó Víz Keretirányelvet ugyanis nem vizsgálják felül, így nincs kiút a tagállamok számára: továbbra is végre kell hajtaniuk a jogszabályban foglalt kötelezettségeket.

2020-07-02 Tovább »

 

Segíts te is megőrizni az Alpok szabad vízfolyását!

Veszélybe került az Alpok egyik utolsó szabad vízfolyása, miután engedély nélkül kezdtek vízerőmű-építésbe az ausztriai Tirolban. A koronavírus által sújtott tartományban – a kijárási korlátozás következtében – a lakosok online eszközökkel adnak hangot tiltakozásuknak és petícióban követelik az építkezés leállítását. Írd alá a petíciót, és állj ki te is a természet megóvása mellett!

2020-04-15 Tovább »

Hogyan őrizzük meg vizünket? A vízháztartás helyrebillentése síkvidéken

Kiszáradó Magyarország címmel készített infografikánkkal azt illusztráltuk, milyen megújuló vízkészletei vannak hazánknak, és felhívtuk a figyelmet arra, hogy jobban kellene gazdálkodni ezzel a természeti értékkel. Az alábbi animációval azt mutatjuk be, hogyan is tegyük mindezt Magyarország síkvidékein. Itt ugyanis a vízmegtartó megoldások helyes alkalmazásával egyszerre kezelhetünk több problémát, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő területet. De mik ezek a problémák?

2020-04-09 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17