WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Óceánok védelme: az egész világnak példát mutat Belize

2017. december 29-én Belize kormánya állandó jelleggel betiltott minden, olajkutatással és -fúrással kapcsolatos tevékenységet környező vizeiben. Ezzel nagyszerű példát állított más országok elé: az óceánok és korallzátonyok védelme ugyanis még egy fejlődő ország számára is rendkívül fontos szempont lett.


2018-01-08 Tovább »

Természetvédelmi siker katonai területen

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére?


2017-10-17 Tovább »

 

Veszélyben a Mura élővilága!

Komoly veszély fenyegeti a természeti kincsekben gazdag Murát és annak élővilágát, ha Szlovénia jóváhagyja a tervezett nyolc vízerőmű építését a folyón. A felbecsülhetetlen károk ráadásul nem csupán a szlovén, hanem a magyar és a horvát folyószakaszt is érintenék. A WWF petíciót indít.


2017-09-07 Tovább »

Megmenekülhet a Belize Korallzátony

A múlt hét végén Belize kormánya végre bejelentette: szigorú jogszabályokat vezet be annak érdekében, hogy tartósan felfüggesszék az olajfúrással kapcsolatos tevékenységeket az UNESCO Világörökség részét képező Belize Korallzátony közelében.


2017-08-24 Tovább »

 

Programkavalkád a Nagy Ugráson

Az idei Nagy Ugrás alkalmával a kihívásunkon résztvevő települések közül Herend vetette a legnagyobb hullámot.


2017-07-20 Tovább »

JOINTISZA: a társadalom véleménye fontos

A JOINTISZA projekt jelenlegi, előkészítő szakaszában Szolnokon tréninget szerveztünk, mely során a partnerek abba nyerhettek betekintést, hogy hogyan vonhatják be a társadalmat a projektbe.


2017-07-18 Tovább »

 

Szemétszedés után csobbanás Tiszalökön

Két nap hajóépítést, majd öt nap rendületlen evezést és szemétszedést követően a Nagy Ugrással ért véget az idei PET Kupa.


2017-07-10 Tovább »

Elrajtolt a Vízipanda!

Elkezdődött a PET Kupa, útra kelt a WWF Vízipanda és legénysége! A szeles időre való tekintettel a tervezettnél egy nappal később szálltak vízre a PET hajók, melyek egészen Tiszalökig csorognak le a folyón, ahova szombaton futnak be, vasárnap pedig a WWF Magyarország szervezésében egy közös csobbanással ünneplik édesvizeinket.


2017-07-04 Tovább »

 

Zöldút a halaknak Bulgáriában

Új halátjáró építésével ünnepelte a Duna Napot a WWF Bulgáriában. Az átjáró a Duna egy varázslatos mellékfolyóján, a Rusenski Lom Természeti Parkban épült meg abból a célból, hogy biztosítsa a halak vándorlását mind alacsony, mind magas vízállás esetén.


2017-06-29 Tovább »

Mit ad nekünk az Ó-Dráva?

Projektünk fontos eleme, hogy feltérképezzük, kinek miért fontos vagy kedves, esetleg hasznos a barcsi Ó-Dráva holtág.


2017-06-23 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17