WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Egymillió hektáros tengeri park létesült

A borneói Tun Mustapha Park a legnagyobb védett tengeri terület és cápa menedék Malajziában, melynek hivatalos természetvédelmi oltalmáról a múlt héten döntött a maláj kormány. A döntés, melynek több éves előkészítő folyamatában a WWF malajziai irodája is részt vett, mérföldkőnek számít a globális tengeri élővilág megőrzése és a fenntartható fejlődés előmozdítása szempontjából.


2016-05-31 Tovább »

Mérföldkő vizeink védelmében!

Magyar állomásához érkezett a WWF és a Coca-Cola legnagyobb regionális természetvédelmi összefogása, amely 7 éven keresztül 5 országban, mintegy 53 km2 vizesélőhely rehabilitációját és 12 millió m3 víz megőrzését, vagy természetes állapotába történő helyreállítását célozza a kelet-közép-európai régióban. A Barcs melleti Ó-Dráva holtágának helyreállítása egyben az első LIFE+ alap által támogatott magyar-horvát közös természetvédelmi projekt.


2016-05-20 Tovább »

 

Tegyük rendbe vizeinket!

Február 2-a a vizesélőhelyek világnapja. Riasztó adat, hogy a legújabb eredmények szerint hazánkban a természetes folyók és tavak közül csak 12 százalék van jó ökológiai állapotban. Ugyanakkor a jelenleg elérhető EU források elenyésző hányada szolgálja közvetlenül vizeink helyreállítását.


2016-02-02 Tovább »

Új vízpótló rendszer a Turjánvidéken!

November elején átadásra került a Dabasi Turjános fokozottan védett természetvédelmi területet vízzel ellátó új csatorna- és zsiliprendszer. Ezzel lehetővé vált, hogy a különösen értékes égeres láperdőkbe vizet juttassunk a Duna-Tisza-csatornából.


2015-12-31 Tovább »

 

Döntés romániai vízerőművek építéséről

A Natura 2000 Összefogás nevű civil szervezet másodfokon pert nyert a romániai Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium ellen.

2015-11-27 Tovább »

Az Ó-Dráva élőhelyeinek felmérése

A holtág élőhelyeinek, szárazföldi és vízi faunájának felmérése 2015 tavaszán és nyarán zajlott. A mintegy 17 km hosszú Ó-Dráva mentén az élőhely változatosságát jól jellemzi, hogy összesen 80 élőhelyfolton 17 élőhelytípust regisztráltak.

2015-11-09 Tovább »

 

Bajban az óceán!

A WWF Élő Bolygó Jelentésének rendkívüli kiadása szerint 1970 és 2012 között 49 százalékkal csökkentek a tengeri élőlények populációi. Az élelmiszer-biztonsági szempontból fontos halpopulációk jelentősen csökkennek világszerte, néhány halfaj világállománya majdnem 75 százalékkal esett vissza. 

2015-09-17 Tovább »

Madocsa nyerte a Nagy Ugrást

A WWF Magyarország örömmel jelenti be, hogy a Nagy Ugrás országos kihívásában részt vett 15 település közül a Tolna megyei Madocsa nyerte meg a legnagyobb csobbanásért járó díjat. A híres madocsai táncok révén ismertséget szerzett Duna menti településen július 12-én mintegy 300-an regisztráltak és ugrottak az élővizek védelmében!

2015-07-29 Tovább »

 

Megtisztult az Ipoly a sok hulladéktól

A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány munkatársai és önkéntesei nyolcadik alkalommal tartottak szemétszedési akciót az Ipoly folyón. Az Ipolytisztítási akció célja az Ipoly mente környezeti állapotának, a folyó vízminőségének javítása, a helyi lakosok, döntéshozók valamint az idelátogatók szemléletformálása, hasonló munkákra biztatása volt.

2015-07-16 Tovább »

Európa ismét összefogott a folyókért

Július 12-én vasárnap délután három órakor több tízezer ember gyűlt össze Európa több száz vízpartján, hogy egy közös Nagy Ugrással álljanak ki az egészséges folyóvizek fontossága mellett. Magyarországon és a Duna menti országokban ez a nap a Mura-Dráva-Duna határokon átnyúló Bioszféra Rezervátum emléknapja is. Az ország 15 településén, azonos időpontban megrendezett Nagy Ugrással Magyarország a régió legnagyobb csobbanásával állt ki saját vizei mellett.

2015-07-13 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17