Friss hírek

Föld Napja

2019.04.17.

Április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Bolygónk természeti kincseinek éltetésén túl azonban ma már nem mehetünk el szó – és tettek – nélkül amellett, hogy ezek az értékek az emberi tevékenység miatt eltűntek vagy kritikus állapotba kerültek. A WWF Magyarország mindenkit arra buzdít: ünnepeljünk úgy, hogy azzal valóban a Földünket támogassuk – hiszen az emberiség jövője is ettől függ.

Interjú Hajdu Márk vadgazda mérnökkel

2019.04.10.

Hajdu Márk nem rég tért vissza az Egyesült Államok területéről, ahol vadgazdálkodási és természetvédelmi kérdésekkel foglalkozott. Jelenleg a Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézetében oktat.

Föld Órája 2019: kis lépésekkel a nagyobb cél felé

2019.03.31.

2019. március 30-án helyi idő szerint 20:30-kor világszerte sötétségbe borultak a nagyvárosok és kis települések díszkivilágításai, és a világ lakosságának egyharmada is kapcsolódott a Földhöz, hogy kifejezzék elkötelezettségüket bolygónk megóvása iránt.

A Vízipók kristálypalotája létezik

2019.03.22.

Tudtad, hogy a Vízipók-csodapók kedves figurái a valóságban nagyon is létező fajok, amelyek hazánkban is megtalálhatók? A mese digitálisan felújított verziójának bemutatója alkalmából bepillantást adunk a szereplőket megtestesítő fajok életébe.

Mi fán terem az erdő?

2019.03.08.

Felületesen szemlélve úgy tűnhet, hogy az erdőgazdálkodás és a természetvédelem egymást akadályozó tevékenységek. A valóság viszont az, hogy lehet úgy is nyereséges erdőgazdálkodást folytatni, hogy közben a jelenleginél jóval kevesebbet ártunk a természetnek.

Fotók A természetvédelmi őrszolgálat mindennapjaiMecseki erdők mélyénPanda tábor Nagykőrös 2011 augusztus