Hírek

Tiszaugi tarvágás: „állatorvosi erdő” – gyógyíthatók-e még ártereink, vagy már csak a kegyelemlövésre várnak?

Mi lehet károsabb természetvédelmi és erkölcsi szempontból, mint törvénytelen módon tarra vágni egy idős fákból álló erdőt – növény- és állatfajok ezreinek, köztük a fekete gólyának élőhelyét? Talán meglepő a válasz: ugyanezt megtenni sok ilyen erdővel, törvényes keretek között. Másfél évszázadon át. A WWF Magyarország rendhagyó tájtörténeti kórképe.

2020-10-29 Tovább »

Erdőböngésző: fedezd fel a tölgyerdők titkait!

Erdőböngésző címmel foglalkoztatófüzetet készített a WWF Magyarország a Patkós Stúdió közreműködésével a LIFE4Oak Forests projekt keretében. A foglalkoztatófüzet kisiskolás gyerekek számára készült azzal a céllal, hogy megismerjék a természetes tölgyesek élővilágát és megtanulják, hogy miért fontos a hazai tölgyerdők természetes állapotának megőrzése.

2020-10-26 Tovább »

Bocs, van egy perced? - Hasznos tudnivalók ember-medve találkozás esetére

Az utóbbi időben ismét észlelték medvék jelenlété hazánk területén. A nagyragadozók, így a medve jelenléte alapvetően jót jelent, mindannyiunk közös érdeke, hogy elkerüljük a közvetlen találkozásokat, és néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. A WWF Magyaroszág szórakoztató infografikái segítenek abban, hogy tudjuk mit kell tenni, ha medvét látunk.

2020-10-20 Tovább »

A WWF bemutatja: Az új norma nyilatkozata

Egyszer felébredünk ebből a rémálomból, de nem mindegy, mire. A WWF bemutatja Az új norma nyilatkozatát, a kulcsát annak, hogy az emberiség és a természet közös története ne érjen véget.

2020-10-14 Tovább »

Védelem jár Magyarország nagy tavainak

Több mint 70 civil szervezet követeli tavaink Alaptörvény által garantált védelmét.

2020-10-07 Tovább »

Most van vége: visszavonták az engedélykérelmet a Hajógyári-sziget ügyében

A Pest Megyei Kormányhivatal honlapja szerint az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2020. szeptember 23-án visszavonta a Hajógyári-sziget árvízvédelmi fejlesztésére vonatkozó kérelmét.

2020-09-24 Tovább »

ADOMÁNYOZÁS

Együtt lehetséges

Tudjuk, hogy egyetlen szervezet nem képes véghezvinni a fenntartható jövőhöz szükséges változást. Ezért támaszkodunk partnereinkre és támogatóinkra. A változások, amelyeket a világban szeretnénk látni, csak mindannyiunk erőfeszítései révén valósulhatnak meg - együtt lehetséges.

ISMERJ MEG MINKET!

KÖVESS MINKET AZ INSTAGRAMON