Hírek

Magyarországot is érinti a világ első, öt országon átívelő bioszféra-rezervátuma

Az UNESCO elismerése egy új fejezet kezdete a természeti értékek megóvásában

2021-09-15 Tovább »

Nem is gondolnánk, kikkel osztozunk egy fesztiválon

Te tudod, hogy kivel osztod meg a területet, amikor elmész egy szabadtéri fesztiválra? Nem is gondolnád, hány növény- és állatfaj vesz körül ilyenkor, főleg, ha egy természetes élőhelyen vagy annak közelében szórakozol. A BioBlitz közösségi fajkereső játék során a résztvevők feltérképezik az adott helyszín élővilágát, és mindig fény derül arra, hogy a programok mellett egy egészen másfajta élet is pezseg körülöttünk.

2021-09-09 Tovább »

2021-ben 30. alkalommal találkoznak Magyarország zöld civil szervezetei

Idén harmincadszor találkoznak Magyarország zöld civil szervezetei a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozóján 2021. augusztus 27-29. között. A rendezvény minden évben más településen zajlik, az idei évben Keszthely ad otthont a találkozónak.

2021-08-26 Tovább »

Új podcast epizód: mit javasol az EU a klímahelyzetre?

Klímahelyzet van, ezt már mindenki a bőrén érzi. A kormányoknak és vállalatoknak soha nem látott szerepe és felelőssége van abban, hogy a káros folyamatokat amennyire csak lehet, lelassítsa vagy visszafordítsa. Mit javasol és mit vállal az Európai Unió ezen a téren, és hogyan illeszkedik ebbe a hazai klímapolitika? Megjelent a Lételem második epizódja!

2021-08-26 Tovább »

Elindult a WWF Magyarország podcastja, a Lételem

Ha érdekel a természetvédelmi ügyek háttere, a tények és vélemények, illetve a különböző nézőpontok, akkor a Lételem neked szól!

2021-08-12 Tovább »

Sivatagosodás és pusztító árvizek várnak ránk, ha nem cselekszünk

Hirtelen lezúduló csapadék, villámárvizek, hosszú aszályok és emberemlékezet óta nem látott forróság jellemzi az idei nyarat. Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) tudományos bizonyítékokkal alátámasztott legfrissebb jelentésében bemutatta, hogy nem csupán érzéki csalódásról vagy a véletlenek összjátékáról van szó: az éghajlatváltozás itt van velünk, a saját bőrünkön érezhetjük, és csakis rajtunk múlik, hogy mekkora veszteségekkel vészeljük át a küszöbön álló klímaválságot.

2021-08-10 Tovább »

ADOMÁNYOZÁS

Együtt lehetséges

Tudjuk, hogy egyetlen szervezet nem képes véghezvinni a fenntartható jövőhöz szükséges változást. Ezért támaszkodunk partnereinkre és támogatóinkra. A változások, amelyeket a világban szeretnénk látni, csak mindannyiunk erőfeszítései révén valósulhatnak meg - együtt lehetséges.

ISMERJ MEG MINKET!

KÖVESS MINKET AZ INSTAGRAMON