Hírek

A WWF Magyarország cáfolja az Országos Vízügyi Főigazgatóság állításait a tiszai tarvágás kapcsán

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleménye szerint engedéllyel történt a fakitermelés Tiszaug mellett, a hullámtér rendezése során, az illetékes Kormányhivatal 2020. február 3-án kelt levele azonban másról tanúskodik. Visszautasítjuk, hogy az OVF alaptalan vádaskodásként állítja be az általunk közölteket és fenntartjuk, hogy a tiszai hullámtér rendezésének nem elfogadható eszköze az értékes erdők tarvágása.

A WWF Magyarország reakciója az OVF állítására

Cikkünk folyamatosan frissül.

Állításunkat, mely szerint az Országos Vízügyi Főigazgatóság illegális fakitermelést végzett, a Jász-
Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal tájékoztatására alapozzuk:

Együttélés a nagyragadozókkal Történetek Magyarországról és Európából

Európai videókampány indul a LIFE EuroLargeCarnivores projekt keretében arról, hogy az állattartók, vadászok, turisztikai szakemberek és más érintettek Európa-szerte miként tudnak együtt élni a medvékkel, farkasokkal, hiúzokkal és rozsomákokkal. A kampány 32 rövidfilmje közül négy hazai jó példákat mutat be.

2020-02-12 Tovább »

Védett erdőt pusztítottak el a Tiszánál

Tarvágással irtottak ki egy Tisza menti védett területen álló, idős ártéri ligeterdőt. A vízügy kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelése szabálytalanul zajlott és súlyosan természetkárosító hatással bír.

2020-02-11 Tovább »

Hallasd a hangod az európai klímatörvénnyel kapcsolatban! Kérdések és válaszok.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen ígéretet tett egy példa nélküli, EU szintű klímatörvény megalkotására. Ennek első lépéseként az Európai Bizottság konzultációt kezdeményezett, hogy megismerje állampolgárai véleményét.

A konzultációt február 6-ig lehet kitölteni, így eljött az idő, hogy te is hallasd a hangod!

2020-02-03 Tovább »

2020-as szuperév: itt az idő a tényleges tettekre!

A január 21-24-ig tartó Világgazdasági Fórum éves találkozóján bejelentették: az öt legnagyobb globális kockázati tényező kizárólag környezeti fenyegetettségekből áll. A 2020-as „szuperévben” azonban minden eddiginél több lehetőség adott arra, hogy elinduljunk a megoldás útján. A WWF ennek szellemében New Deal for Nature and People elnevezéssel indította útjára új egyezményét.

2020-01-22 Tovább »

ADOMÁNYOZÁS

Együtt lehetséges

Tudjuk, hogy egyetlen szervezet nem képes véghezvinni a fenntartható jövőhöz szükséges változást. Ezért támaszkodunk partnereinkre és támogatóinkra. A változások, amelyeket a világban szeretnénk látni, csak mindannyiunk erőfeszítései révén valósulhatnak meg - együtt lehetséges.

ISMERJ MEG MINKET!

KÖVESS MINKET AZ INSTAGRAMON