Interjú Dénes Péterrel, volt kerületvezető vadásszal, madarásszal

A természetvédők és a vadgazdálkodók között sokkal több a közös érdek, mint ami elválasztja őket, mondja Dénes Péter, volt kerületvezető vadász és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa. A vele készült interjúnkban elmondja, hogy mit gondol a farkasról, a vadgazdálkodás és a természetvédelem kapcsolatáról és arról, hogyan lehetséges az együttélés a nagyragadozókkal.

2020-11-20 Tovább »

Katasztrofális következményei lehetnek az új vízgazdálkodási törvényjavaslatnak

Látszólag a gazdákat segíti, valójában azonban hosszú távon súlyosbíthatja a mezőgazdasági termelés vízhiányát a vízgazdálkodásról szóló törvény módosítását célzó, 2020 novemberében beadott javaslat. A törvényjavaslat eltörölné a mezőgazdaságban öntözési céllal használt talajvízkutak létesítésének és üzemeltetésének engedélyezését azokon a területeken, ahol az öntözés felszíni vízből nem megoldható. A WWF Magyarország szerint vissza kell vonni a törvényjavaslatot, helyette a fenntartható vízgazdálkodást ösztönző szabályozási és agrártámogatási koncepció kialakítására lenne szükség.

2020-11-18 Tovább »

Együtt az erdők felfalása ellen – már több mint egymillióan!

Már több mint egymillióan követelnek egy erős erdővédelmi törvényt az EU-tól, ami megálljt parancsol az erdőpusztításhoz vezető fogyasztásnak, és ezáltal a jövőnket is megóvja. A #Together4Forests, azaz Együtt az erdőkért petíció több szakmai civil szervezet – köztük a WWF és a Greenpeace – összefogásának köszönhetően indult útjára, és az aláírók száma napról napra emelkedik. Üzenj te is az EU-nak!

2020-11-16 Tovább »

Az országos kéktúra a világ legjobbjai között

A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát.

2020-11-13 Tovább »

A WWF ÖkoPanda a Viberen mutatja meg, hogyan lehetsz környezettudatosabb

Láttál már rollerező vagy növényeket ültető óriáspandát? A WWF ÖkoPanda mindent megtesz azért, hogy környezettudatos életet éljen – legyen szó közlekedésről, műanyagmentes bevásárlásról vagy fenntartható étkezésről. A WWF Magyarország ismét összefogott a Rakuten Viberrel, hogy elárasszák az üzeneteket az ökoszemlélettel.

2020-11-12 Tovább »

Hogyan ne csináljunk az országból sivatagot?

„Lássuk Uramisten, mire megyünk ketten, avagy hogyan (ne) csináljunk az országból sivatagot” – vitafórum Kiskunfélegyházán a jövő vízgazdálkodásáról, a WWF munkatársaival

2020-11-10 Tovább »

ADOMÁNYOZÁS

Együtt lehetséges

Tudjuk, hogy egyetlen szervezet nem képes véghezvinni a fenntartható jövőhöz szükséges változást. Ezért támaszkodunk partnereinkre és támogatóinkra. A változások, amelyeket a világban szeretnénk látni, csak mindannyiunk erőfeszítései révén valósulhatnak meg - együtt lehetséges.

ISMERJ MEG MINKET!

KÖVESS MINKET AZ INSTAGRAMON