Így bánj a vízzel, hogy jó legyen neked és a Földnek is!

Ha a lehulló csapadékot nem elvezetjük, hanem megtartjuk otthonunkban, azzal nem csak a pénztárcánknak teszünk jót, de a hőség és szárazság ellen is hatékonyan védekezhetünk. Ráadásul ezzel sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük azt a természeti kincset, amely minden élet alapja. A WWF Magyarország ahhoz ad tippeket, hogy hogyan tartsuk meg a vizet házunk körül.

2020-07-09 Tovább »

Új nagyberuházással vennének el még több területet a Dunától

A napokban jelent meg a Hajógyári-szigeten tervezett új beruházások pontos dokumentációja, amely egy kajak-kenu központ létesítésének tervét és az egész sziget árvízvédelmi célú beruházását célozza. A WWF Magyarország álláspontja szerint a beruházás nemcsak egy újabb értékes városi zöldfelület beépítése miatt káros, de a Duna erősen beszűkített árterének további csökkentése sem bölcs döntés a klímaváltozás hatásainak árnyékában.

2020-07-08 Tovább »

Elhárult az akadály vizeink megóvása elől

Visszavonhatatlanul kiállt az Európai Bizottság vizeink védelme mellett. Az európai édesvizek megóvását célzó Víz Keretirányelvet ugyanis nem vizsgálják felül, így nincs kiút a tagállamok számára: továbbra is végre kell hajtaniuk a jogszabályban foglalt kötelezettségeket.

2020-07-02 Tovább »

Erdőböngésző: fedezd fel a tölgyerdők titkait!

Erdőböngésző címmel foglalkoztatófüzetet készített a WWF Magyarország a Patkós Stúdió közreműködésével a LIFE4Oak Forests projekt keretében. A foglalkoztatófüzet kisiskolás gyerekek számára készült azzal a céllal, hogy megismerjék a természetes tölgyesek élővilágát és megtanulják, hogy miért fontos a hazai tölgyerdők természetes állapotának megőrzése.

2020-07-02 Tovább »

A magyarok többsége készen áll a szabályozott környezetvédelemre

A hazai lakosság egy része már elkezdte beépíteni mindennapjaiba a fenntartható szokásokat, sokan azonban még csak a jövőben tervezik megtenni a szükséges lépéseket. A magyarok jelentős hányada elsősorban a döntéshozóktól várná a megoldásokat a természeti és környezeti problémákra, vagyis felülről jövő iránymutatással és szabályozással még tovább lehetne ösztönözni az embereket a változásra – derül ki a WWF Magyarország friss kutatásából.

2020-06-24 Tovább »

Nem kerülhetjük el a járványokat, ha a természet ellen dolgozunk

Miközben a világ épp a koronavírus-járvány következményeivel küzd, a WWF három kulcsterületen sürget nemzetközi lépéseket annak érdekében, hogy a COVID-19-hez hasonló betegségek terjedését elkerülhessük a jövőben. A civil szervezet új jelentésében esettanulmányokkal támasztja alá a környezetromboló tevékenységek és a járványok közötti kapcsolatokat.

2020-06-23 Tovább »

ADOMÁNYOZÁS

Együtt lehetséges

Tudjuk, hogy egyetlen szervezet nem képes véghezvinni a fenntartható jövőhöz szükséges változást. Ezért támaszkodunk partnereinkre és támogatóinkra. A változások, amelyeket a világban szeretnénk látni, csak mindannyiunk erőfeszítései révén valósulhatnak meg - együtt lehetséges.

ISMERJ MEG MINKET!

KÖVESS MINKET AZ INSTAGRAMON