Most van vége: visszavonták az engedélykérelmet a Hajógyári-sziget ügyében

A Pest Megyei Kormányhivatal honlapja szerint az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2020. szeptember 23-án visszavonta a Hajógyári-sziget árvízvédelmi fejlesztésére vonatkozó kérelmét.

2020-09-24 Tovább »

Kuvaszok a haszonállatok nagyragadozók elleni védelmére

Ma már nem újdonság, hogy a nagyragadozók – a farkasok, hiúzok és medvék – megtelepedtek hazánkban. A nagyragadozók visszatérése azonban számos konfliktus forrása is lehet. A Kuvasz-Őr Program a WWF Magyarországgal együttműködésben segíti a gazdálkodókat, hogy megismerjék a leghatékonyabb módszereket haszonállataik védelmére.

2020-09-24 Tovább »

Egésznapos túrafesztivál a Kéktúrázás Napján

Az Országos Kéktúra egy nap alatt történő, közösségi teljesítésére invitál mindenkit a Magyar Természetjáró Szövetség október 10-én, a Kéktúrázás Napján. A Turista Magazint is kiadó Magyar Természetjáró Szövetség 1961 óta működteti hazánk legismertebb és egyben leghosszabb túramozgalmát, az Országos Kéktúrát.

2020-09-22 Tovább »

Hallasd a hangod: védjük meg együtt a Hajógyári-szigetet!

Egyre égetőbb probléma, hogy hazai és világviszonylatban is kedvezőtlen folyamatokat eredményezett a vizesélőhelyek területének drasztikus csökkentése, vizeink szennyezése, túlhasználata, a vízparti élőhelyek átalakítása. Mivel a korábbi hírekkel ellentétben a beruházás engedélyeztetése továbbra is zajlik, ez a sors várhat most a budapestiek körében különösen kedvelt Hajógyári-szigetre is, ha szabad utat kap a tervben lévő, természetpusztító árvízvédelmi beruházás. A WWF Magyarország petíciót indított, így aláírásával most bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy segítsen megóvni ezt az értékes dunai szigetet és vele a mintegy városligetnyi zöld felületet.

2020-09-17 Tovább »

Kaszkádhatások: a nagyragadozók hatásai a természetes rendszerekre

Ma már tudjuk, hogy a táplálékpiramis csúcsán található ragadozóknak a természetes rendszerekben vitathatatlan szerepük van. Jelenlétükkel és zsákmányszerzésükkel szabályozhatják a nagytestű növényevők (pl. szarvasok) viselkedését és állományait, amely kihathat a táplálékhálózat alacsonyabb szintjein található növényekre is.

2020-09-16 Tovább »

Élő Bolygó Jelentés: 8 milliárd ember jövője a tét - A gerincesek kétharmados vesztesége minket is figyelmeztet

A ma publikált WWF Élő Bolygó Jelentés a természet utolsó segélykiáltása: a jelentés szerint a gerinces fajok populációi megdöbbentő mértékben, 68%-kal zsugorodtak. Ha nem vesszük tudomásul, mekkora veszélyben van a természet és ezzel a mi életünk, azzal 8 milliárd ember jövőjét tesszük kockára. Vajon értjük a jelzéseket, képesek vagyunk elindulni a cselekvés útján és alkalmazkodni az új korhoz?

2020-09-10 Tovább »

ADOMÁNYOZÁS

Együtt lehetséges

Tudjuk, hogy egyetlen szervezet nem képes véghezvinni a fenntartható jövőhöz szükséges változást. Ezért támaszkodunk partnereinkre és támogatóinkra. A változások, amelyeket a világban szeretnénk látni, csak mindannyiunk erőfeszítései révén valósulhatnak meg - együtt lehetséges.

ISMERJ MEG MINKET!

KÖVESS MINKET AZ INSTAGRAMON