Klíma

Föld Órája 2019: kis lépésekkel a nagyobb cél felé

2019.03.31.

2019. március 30-án helyi idő szerint 20:30-kor világszerte sötétségbe borultak a nagyvárosok és kis települések díszkivilágításai, és a világ lakosságának egyharmada is kapcsolódott a Földhöz, hogy kifejezzék elkötelezettségüket bolygónk megóvása iránt.

Te csatlakoztál már a Föld Órája kihívásunkhoz?

2019.03.25.

Egyre többen csatlakoznak a WWF Magyarország által indított Föld Órája kihíváshoz. Bolygónk megóvása és a fenntarthatóság követendő példa lett, mindenki a maga módján tesz környezetéért, és ezt büszkén mutatja meg a közösségi médiában. Idén Budapest fényeinek lekapcsolását élőben megtekintheti bárki a Facebookon keresztül.

Egy Földünk van, törődjünk vele!

2019.03.21.

Idén március 30-án lesz a WWF Föld Órája, azonban fontos, hogy környezetünkkel ne csak ezen a napon, ebben az egy órában törődjünk. A Föld Órája alkalmából indított négyhetes kihívássorozattal a WWF Magyarország azt kívánja elérni, hogy a fenntarthatósági tippek közül mindenki kiválassza azokat, amelyeket tartósan át tud ültetni mindennapjaiba. A tippeket alkalmazva kevesebbet pazarolunk és szennyezünk, ezáltal mi is hozzájárulunk a természet megóvásához. A kihívások harmadik hetébe léptünk: ezúttal a fenntartható háztartás van terítéken.

Csatlakozz a Föld Órája kihíváshoz! A második héten a hulladékod csökkentésére buzdítunk

2019.03.12.

Föld Órája 2019: Varga Livius már lépett! Mutass példát Te is!

2019.03.05.

A világ legnagyobb önkéntes civil akcióján, a WWF által indított Föld Óráján idén is emberek milliói fejezik ki szeretetüket és elkötelezettségüket bolygónk iránt. A több mint 10 éve tartó kezdeményezés 2019-ben mindenkit arra buzdít, hogy példát mutasson tetteivel. A hazai főszervező, a WWF Magyarország idén egy négy hétig tartó kihívássorozatot indít, melynek résztvevői amellett, hogy hozzájárulnak környezetük és a természet megóvásához, Lumenet energiatakarékos csomagot nyerhetnek.

Kapcsolódj! Lépj szintet! Élj fenntarthatóan!

2019.03.04.

Négy héten keresztül – március 5. és 31. között –, hetente más-más kategóriában teszünk közzé a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi tippeket Facebook és Instagram oldalunkon, és arra kérünk mindenkit, hogy válasszák ki azokat, amelyeket a leginkább be tudnak illeszteni életükbe. Így kis erőfeszítéssel, de mégis sokat tehetünk közvetlen környezetünkért és az egész bolygóért.

A digitális technológia becslések szerint 15%-kal tudja csökkenteni a globális kibocsátást

2019.01.25.

Földünk éghajlata nagyon közel áll ahhoz, hogy visszafordíthatatlan folyamatok induljanak be, melyek veszélybe sodorják mindannyiunk jövőjét.

Fotók Föld Órája 2018Erdei kirándulások 2015TetraPak kiállítás