LENA – Helyi Gazdaság és Természetvédelem a Duna Régióban

megosztás:

A WWF Magyarország és a TRAFFIC a „LENA – Helyi Gazdaság és Természetvédelem a Duna Régióban” című, INTERREG projektet hét dunai ország 12 partnerével (Bulgária, Németország, Magyarország, Horvátország, Románia, Szerbia és Szlovénia), és 11 védett területtel együttműködve valósítja meg.

A LENA projekt legfőbb célja a védett természeti területek megőrzésére, fenntartható használatára irányuló közös és integrált szemlélet erősítése az érintett szakpolitikák területén – elsősorban a Dunához és mellékfolyóihoz kapcsolódó Natura 2000 területeken –, továbbá új jövedelemszerzési lehetőségek megteremtése a természeti erőforrásokon alapuló gazdasági szektorokban.

A WWF és a TRAFFIC által vezetett LENA projektrész célja a már bevált „FairWild" szabvány használata a kereskedelmi céllal gyűjtött gyógynövények jobb erőforrás-kezelése, és ezáltal a természet védelme érdekében. Mindez hozzájárul az érintett helyi közösségek megélhetési forrásainak fejlesztéséhez. A gyűjtők fenntartható termelési technikákkal és a tisztességes kereskedelmi követelmények alkalmazásával kapcsolatos továbbképzésével a projekt hosszú távú előnyöket teremt.

A projekt hivatalos honlapja
A projekt Facebook oldala

 

Fotók Nagy Ugrás 2017 - SajóörösErdei kirándulások 2015Art of Danube

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!