WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb WWF kiadványok

WWF denevér kvíz

Indul a denevérszezon!

Ttöltsétek ki az alábbi denevérekről szóló tesztet, hogy minél több érdekességet megtudjatok
ezekről a nagyon hasznos és védett állatokról!

Letölt »

Erdőböngésző – foglalkoztató-füzet a természetes tölgyerdők felfedezéséhez

A sok évszázados emberi használat, fakitermelések miatt a tölgyeseink szinte teljesen átalakultak, az egykori vadonok eltűntek Magyarországról és szinte egész Európából is. Pedig a természetes erdő ritka, különleges élőhelyei számos állat-, növény- és gombafajnak nyújtanak menedéket.

Az erdők megvédik ivóvizünket, tiszta levegővel látnak el minket, kirándulhatunk, gombászhatunk, állatokat és növényeket figyelhetünk meg bennük. Ezért nagyon fontos megőriznünk természetes erdeinket.

Az Erdőböngésző című kisiskolásoknak szóló füzetből megtudhatod, hogy milyen élőlények élnek egy természetes tölgyerdőben és megismerheted az erdő rejtett kincseit. Töltsd le a füzetet és tarts velünk, fedezd fel a tölgyerdők titkait!


Letölt »

 

Ökológiai lábnyom kvíz

Hallottál már az ökológiai lábnyom kifejezésről? Ez az a fogalom, amit arra használunk, hogy kifejezzük, mekkora föld- és vízterületre van szükség pl. egy adott városban vagy országban élő emberek fogyasztási igényeinek kielégítésére és a termelt káros anyagok elnyelésére - de például egy intézmény fenntartásához, egy rendezvény lebonyolításához vagy egy termék előállításához is meg tudjuk határozni ezt az értéket.

Letölt »

 

WWF Víz Kvíz

Tudtad, hogy Magyarországon a folyómenti vizesélőhelyek 96%-át elveszítettük az elmúlt 100 évben? Pedig ezek az élőhelyek kulcsfontosságúak olyan fajok túlélése szempontjából, mint a fekete gólya vagy az európai vidra. Töltsd ki a tesztet és tudj meg minél többet ezekről a különösen veszélyeztetett élőhelyekről!

Letölt »

WWF Magyarország színező

Letölthető és nyomtatható pandás színező kicsiknek és nagyoknak.

Letölt »

 

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13