WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb WWF kiadványok

 

Az együttélés lehetséges – kérdések és válaszok a farkasokról

A nagyragadozók az élőhelyvesztés és az emberi üldöztetés hatására Európa jelentős részéről eltűntek. Azonban a szigorúbb természetvédelmi szabályozásoknak, befogadóbb szemléletnek, a sokszereplős (pl. vadgazdálkodás, természetvédelem, állattartás) fajvédelmi programoknak, a bőséges táplálékot nyújtó élőhelyeknek és saját alkalmazkodó képességüknek köszönhetően ma már ígéretes jövő áll a farkasok, hiúzok és medvék előtt. Jelenlétük kapcsán számos kérdés merülhet fel, amelyekre eddig sokszor inkább csak anekdotikus vagy érzelmeken, hiedelmeken alapuló válaszok születtek. A WWF Magyarország kiadványa, „Az együttélés lehetséges – kérdések és válaszok a farkasokról” ezekre a kérdésekre ad választ.

Letölt »

 

 

WWF denevér kvíz

Indul a denevérszezon!

Ttöltsétek ki az alábbi denevérekről szóló tesztet, hogy minél több érdekességet megtudjatok
ezekről a nagyon hasznos és védett állatokról!

Letölt »

 

Erdőböngésző – foglalkoztató-füzet a természetes tölgyerdők felfedezéséhez

A sok évszázados emberi használat, fakitermelések miatt a tölgyeseink szinte teljesen átalakultak, az egykori vadonok eltűntek Magyarországról és szinte egész Európából is. Pedig a természetes erdő ritka, különleges élőhelyei számos állat-, növény- és gombafajnak nyújtanak menedéket.

Az erdők megvédik ivóvizünket, tiszta levegővel látnak el minket, kirándulhatunk, gombászhatunk, állatokat és növényeket figyelhetünk meg bennük. Ezért nagyon fontos megőriznünk természetes erdeinket.

Az Erdőböngésző című kisiskolásoknak szóló füzetből megtudhatod, hogy milyen élőlények élnek egy természetes tölgyerdőben és megismerheted az erdő rejtett kincseit. Töltsd le a füzetet és tarts velünk, fedezd fel a tölgyerdők titkait!


Letölt »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13