WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb WWF kiadványok

Mi nyílik a kertemben?

Mi nyílik a kertemben? - ezzel a címmel jelent meg legújabb kiadványunk, ami segít eligazodni az özönnövények világában. Összefoglalja, melyek a legtöbb problémát jelentő fajok a Duna-Tisza közén, hogyan ismerhetjük fel őket, és mit tehetünk elszaporodásuk megelőzésére. Arra nézve is nyújt javaslatokat, hogy mit ültethetünk helyettük, ha meghoztuk azt a döntést, hogy Magyarország természeti sokszínűségének védelme érdekében eltávolítjuk a veszélyes özönnövényeket a kertünkből.


Letölt »

 

 

 

 

Holtfa – az élő erdőkért; Az öreg fák és a holtfa természetvédelmi illetve erdészeti szerepe

Az európai erdei fajok csaknem egyharmadának életben maradása az öreg fáktól és a holtfa jelenlététől függ. A holtfa élőhelyet, menedéket és táplálékforrást biztosít az odúlakó madaraknak, denevéreknek és egyéb emlősöknek. Különösen fontos a kevésbé feltűnő, de többségben lévő erdőlakók számára.


Letölt »

Fűtés és energiahatékonyság - WWF körkép a helyi önkormányzatokról és a településekről

A WWF Magyarország 2017-ben a Föld Órája kampány középpontjába a helyi önkormányzatokat és a fűtést állította, ezen belül az önkormányzati épületek fűtését és hővédelmét, valamint a he­lyi önkormányzatok szerepvállalását a lakossá­gi és települési energiagazdálkodásban. Ennek keretében a helyi önkormányzatok körében felmérést végeztünk, amelynek fontosabb ered­ményeit és következtetéseit jelen összefoglaló mutatja be.


Letölt »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13