WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Infografikák

Hogyan tartsuk meg a vizet otthonunkban?

Magyarországon a legtöbb háztartásban feleslegesnek tekintik és elvezetik a tetőről, burkolt felületekről összegyűjthető vizet, pedig hasznosítani is lehetne. Ha a lehulló csapadékot nem elvezetjük, hanem megtartjuk otthonunkban, azzal nem csak a pénztárcánknak teszünk jót, de a hőség és szárazság ellen is hatékonyan védekezhetünk.

Letölt »

 

 

WWF Kutatás 3

Globális és lokális problémák aktualitása és fontossága

Letölt »

 

WWF Kutatás 2

Tettek és szándékok a fenntartatóság jegyében.

Letölt »

WWF Kutatás 1

Attitűd a környezeti problémákkal szemben.

Letölt »

 

Erdős infografika (1-3.)

Tudtad, hogy ma már alig találunk Magyarországon természetes tölgyerdőket? Az erdőgazdálkodás és más emberi hatások miatt a tölgyeseink szinte teljesen átalakultak, az egykori vadonok eltűntek Európából és Magyarországról is. Pedig a természetes erdők sokkal többet adnak nekünk, mint gondolnánk: gyógynövényeket, ehető gyümölcsöket és gombákat, változatos növény és állatvilágot, a nyári forróságban enyhet adó, felüdítő menedéket. Infografika-sorozatunkban most megmutatjuk, hogy mi mindent köszönhetünk az erdőknek.

Letölt »

Erdős infografika 3

A természetes erdők jóval több növény és állatfajnak biztosítanak élőhelyet, mint a gazdasági erdők. Különböző méretű, korú és fajú fák alkotják, és sok bennük a kidőlt, korhadó holtfa, amelyekben számos különleges faj talál menedéket. Ez a változatosság teszi egészségessé a természetes erdőket, amelyek sikeresebben állnak ellen a klímaváltozás okozta kihívásoknak. Ezért is fontos, hogy védjük természetes erdeinket! #Life4OakForests

Letölt »

 

 

1 2 3 4