WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Infografikák

Erdős infografika 2

A természetes erdők nemcsak a benne kirándulóknak nyújtanak remek kikapcsolódást, hanem a környezetük működésében is fontos szerepet töltenek be. Megvédik a környező termőföldeket a kiszáradástól, és az erős szelektől, hozzájárulnak ivóvízbázisaink megőrzéséhez, továbbá szén-dioxidot kötnek meg és tárolnak[ . Nézd meg infografikánkat és tudj meg többet arról, hogyan óvják meg környezetüket a természetes erdők. #Life4OakForests

Letölt »

Mi mindent köszönhetünk az erdőknek?

Tudtad, hogy ma már alig találunk Magyarországon természetes tölgyerdőket? Az erdőgazdálkodás és más emberi hatások miatt a tölgyeseink szinte teljesen átalakultak, az egykori vadonok eltűntek Európából és Magyarországról is. Pedig a természetes erdők sokkal többet adnak nekünk, mint gondolnánk: gyógynövényeket, ehető gyümölcsöket és gombákat, változatos növény és állatvilágot, a nyári forróságban enyhet adó, felüdítő menedéket. Infografika-sorozatunkban most megmutatjuk, hogy mi mindent köszönhetünk az erdőknek.

Letölt »

 

Koronavírus étkezési kisokos 3. rész

Vásárlások előkészítésekor használd az alábbi kisokosban lévő útmutatót, így biztosra mehetsz, hogy
semmi nem vész majd kárba.

Letölt »

Koronavírus étkezési kisokos 2. rész

Hogyan tudsz fenntarthatóan étkezni és vásárolni ebben az időszakban?Vásárlások előkészítésekor használd az alábbi kisokosban lévő útmutatót, így biztosra mehetsz, hogy semmi nem vész majd kárba.

Letölt »

 

Koronavírus étkezési kisokos 1. rész

Hogyan tudsz fenntarthatóan étkezni és vásárolni ebben az időszakban? Érdemes-e betárazni, ha
igen, akkor miből, mennyi időre? Mennyire lehet szükség egy adott termékből?

Letölt »

Kiszáradó Magyarország

Magyarország víznagyhatalom! – mondják sokan. De a valóságban hozzá kell tennünk: lehetne! Hogy miért? Magyarországon még nem értékeljük a nekünk jutott vízkincset, elpazaroljuk, levezetjük a tengerbe, amit a természet ad, ahelyett, hogy bölcsen gazdálkodnánk vele. A kiszáradás ma is tart, hiszen a csapadék kevés, és a folyóinkon minden évben több víz folyik ki az országból, mint amennyi beérkezik. A klímaváltozás következtében pedigh a helyzet csak rosszabbodni fog. Többet megtudhatsz ezekről a gondokról a csatolt infografikából.

Letölt »

 

 

 

 

1 2 3 4