WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Szakmai anyagok

Önálló minisztériumot a környezet védelmére!

Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz

Letölt »

 

 

Vadvilág ellen elkövetett bűncselekmények - Ragadozómadár-mérgezések

A kiadvány célja, hogy betekintést nyújtson az illegális mérgezések által az élővilágban okozott károk mértékébe, és bemutassa, milyen módszerekkel lehetséges a hatékony fellépés az elkövetők ellen. A legtöbb esetben csak közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre, azok felderítése, értelmezése, laboratóriumi vizsgálatok elrendelése, az indíték és a potenciális elkövetői kör ismerete jelentős segítséget nyújthat az elkövetők felelősségre vonásában.

Letölt »

FŰTÉSI KISOKOS Avagy mi az, amit eddig rosszul csináltam

Ebben a kisokosban olyan praktikákat talál az olvasó, melyekkel beruházás nélkül, odafigyeléssel is hatékonyan tudjuk csökkenteni energiafogyasztásunkat. Szó kerül különböző fűtési módokról is: melyiknél mire érdemes odafigyelni, illetve azok környezeti hatásait is vizsgáljuk. Az épületszerkezetek szigetelését és a fűtési rendszerek korszerűsítését is górcső alá vesszük.

Letölt »

 

Vadonfesztivál brosúra

Mindannyiunknak megvan a lehetősége arra, hogy az egyre súlyosbodó környezeti válság csökkentéséből kivegye a részét. Ez ugyanúgy igaz az egyénekre, vállalatokra, országokra, de akár egy rendezvényre is. Annak mérése azonban, hogy egy rendezvény mekkora mértékben terheli a környezetet, és mennyivel tudjuk csökkenteni ezt a terhelést, már egy összetettebb kérdés. Az alábbi útmutató abban nyújt segítséget, hogy sorra veszi azokat a területeket, amelyek egy fesztivál esetében ÜHG-kibocsátással járnak, és tanácsot ad, hogy az adott terület kibocsátása milyen eszközökkel csökkenthető. Ezen túl pedig programjavaslatokat is teszünk azok számára, akik természetismereti fesztiválokat szeretnének szervezni. A kiadvány a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával megvalósult Falka Napok keretében készült.

Letölt »

Vélemény Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének 2021. április 16-án közreadott tervezetéről

Célkitűzés: Vízhiányos területek vízpótlása, vízvisszatartás, térségi vízátvezetés, tározás, felszín alatti vízkészletek védelme, a vízkészletek térbeni és időbeni egyenetlen eloszlásának kiegyenlítése, a többlet vízkészletből öntözési lehetőség biztosítása.

Letölt »

 

 

 

1 2