WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

WWF Magazin

Magazinunk fő témája ezúttal az éghajlatváltozás és a helyi alkalmazkodási lehetőségek, amelyek a kistelepülésektől a városokig mindenhol egyre fontosabbá válnak.

WWF Magazin 2016/1. - Fenntartható, közös jövőnk kilátásai

Egy jubileumi évforduló minden szervezet életében kiemelkedő esemény. Így van ez a WWF Magyarországgal is: 25 év után most visszanézünk, számba vesszük elért sikereinket, eredményeinket, megvizsgáljuk, hogyan fejlődhetnék többé, jobbá. 2016. az egész bolygó életében sarkalatos év: a történelmi jelentőségű párizsi klímacsúcs végre egységbe kovácsolhatja az emberiséget korunk legnagyobb fenyegetése, az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Közös, fenntartható jövőnk azonban nem született meg „varázsütésre”: a vállalásokat minden országnak meg is kell valósítania. Magyarországon körülnézve láthatjuk, mennyi munka vár ránk.

Letölt »

WWF Magazin 2015/2. - Élettel teli élőhelyek védelmében

A magazinban bemutatjuk két, folyamatban lévő erdei projektünket is, melyek közül az egyik új szemléletet és eszközöket alkalmazva térképezi fel az erdőket „az állatok szemével”, a másik pedig a természetvédők és erdőgazdálkodók közötti sikeres együttműködést hivatott elősegíteni. Borsodi külszíni lignitbányák nyitásának felmerülése apropóján végigvezetjük, miért annyira veszélyes ez, miért okoz hatalmas természeti károkat, és a tervezett beruházások miért nem rentábilisak energetikai szempontból sem.

Letölt »

 

WWF Magazin 2015/1. - Zöld energia és vízibivalyok

Idei első magazinunk fókuszában a klímaváltozás és a fenntarthatóság áll. Részletesen bemutatjuk tiszatarjáni ártéri tájrahabilitációs projektünket, és a Duna-deltai klímaadaptációs törekvéseket, beszámolunk többek között az idei Föld Órája tanulságairól, a decemberi párizsi klímacsúcs jelentőségéről, továbbá valamint zöld tippeket adunk a fenntartható mindennapokhoz, illetve a felelős termék-, és vállalat választáshoz. A magazin a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával valósult meg.

Letölt »

WWF Magazin 2014/2. - Békében a farkasokkal

A hazánk erdeiben élő nagyragodózak bemutató magazinunk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával valósult meg. Olvashatsz védett növényeinkről, nemzeti parkjainkról, az ürgék világáról, és megtudtahtod, hogyan csökkents ökológiai lábnyomodat!

Letölt »

 

WWF Magazin 2014/1. - Élővilágunk kulcsa: Egészséges vizek és erdők

A Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával készült el idei első magazinunk. Kiadványunk az élővilág legfontosabb értékeiről, erdeink és vizeink védelméről ad átfogó képet a WWF hazai és régiós programjainak és céljainak bemutatásán keresztül. Mindezek mellett pedig gyakorlati tanácsokkal is gazdagodhatsz, hogyan óvd Te magad természetünk kincseit.

Letölt »

WWF Magazin 2013/2

A WWF Magyarország magazinja részletesen mutatja be a Turjánvidék élővilágát. A területen élőhely-rehabilitációs program zajlik.

Letölt »

 

 

1 2