WWF Magazin 2021/2 - Kitartóan az egyensúlyért - Fókuszban Európa Amazonasa

A kártyajátékban a 21 nyerőszám. Vajon az évszámok olvasatában elmondhatjuk ezt 2021-ről? Pár év távlatából könnyebb lesz majd az összehasonlítás, de most év végén is lehet mérleget vonni. 19-re még érdemes lapot húzni, de 21-re már nem szabad. Ha a bolygó vagy szűkebb értelemben a Kárpát-medence természeti állapotát nézzük, akkor sajnos azt kell látnunk, hogy az emberiség még mindig nagyon sokat kockáztat, a társadalom, a természet és a gazdaság egyre sérülékenyebbé válik. A természeti állapot javítására és ennek jótékony hatásaira ugyanakkor egyre több a próbálkozás. Számos olyan projektünk van, amelyek kitartó munkát, nagy összefogást kívánnak, köztük az, amelynek eredményeként megszületett az első öt országra kiterjedő UNESCO bioszféra-rezervátum. Valljuk be, szinte minden ilyen vállalás jár kockázatokkal, de ezek egyben új lehetőségek kipróbálására adnak teret, amik újszerű és természeti megközelítést alkalmazó megoldásokat rejtenek. Magazinunk cikkeiben egyebek között ilyen munkákat mutatunk be, remélve, hogy egyre többen ismerik meg ezeket.