2014-2019

A LIFEinFORESTS (Élet az Erdőben) projekt egyik legfőbb törekvése az volt, hogy elméleti és gyakorlati tudásalapot teremtsen a természetközeli erdőgazdálkodás területén, és lehetőséget adjon az érintettek számára tudásuk megosztásához, valamint színteret biztosítson a Natura 2000 program irányelveinek megvalósulásához.

A projekt célja volt továbbá a magyarországi Natura 2000 erdők védelmének elősegítése, mindenekelőtt az erdőtulajdonosok, az erdőgazdálkodók,az erdészeti igazgatási szervek, állami és civil természetvédelmi szereplők, valamint a helyben élő lakosság együttműködésének kialakításával, a szereplők közötti aktív kommunikáció erősítésével. A projekt a szakmai ágazatok közti kapcsolatok segítésével közös tanulási folyamatot kezdeményezett az érintettek részvételével,amelynek eredményeképpen hatékonyabban érhetőek el a Natura 2000 program céljai.

Az Élet az Erdőben projekt hozzájárult a magyarországi Natura 2000 területek biodiverzitás-csökkenésének megállításhoz, a természetvédelmi státuszuk és multifunkcionalitásuk erősítéséhez, illetve a természeti folyamatokra jobban alapozó, fenntartható erdőgazdálkodás elterjesztéséhez, népszerűsítéséhez.

A projekt a WWF Magyarország koordinációjával, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, az Europa Media Nonprofit Kft., a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, az Országos Erdészeti Egyesület,
és a Pilisi Parkerdő Zrt. és. közreműködésével valósult meg az Európai Unió LIFE+ Information and Communication programja és az Agrárminisztérium pénzügyi támogatásával.

Tovább a projekt honlapjára

Projektkód: LIFE13 INF/HU/001163