Ereifej Laurice

pic
  • Közép-kelet-európai vezető, Élő Folyók Program, Duna-Kárpátok Programiroda
  •  

2000-ben végeztem az ELTE biológus szakán (ökológia, evolúcióbiológia szakirányon). Egyetem után a WWF Magyarországnál kezdtem el dolgozni. Először különböző vizesélőhely védelmi projekteket vezettem, mint például a Kisvizek védelme, Ecsedi láp, Dráva, Duna vagy Víz Keretirányelv.

A „Kisvizek” projektért fáj a szívem, nagyon szerettem. Az országban sok településen vagy település szélen van egy-egy kisebb időszakos vagy állandó tavacska. Az embereket érdeklik ezek állapota és a rendbetételük. Valahol a helyiekkel rehabilitáltuk a tavat, máshol bemutató tanösvényeket építettük. Több kedves helybeli szakmai partnerre a mai napig szívesen gondolok.

Azonban pár év után a projekt vezetését átadtam másnak, és „nehezebb” dolgokkal kezdtem el foglalkozni, egy Európai Uniós irányelv – a Víz Keretirányelv - hazai bevezetését igyekszem segíteni. Ezt „kedves”-nek kevésbé mondanám, ám annál fontosabbnak.
 
Két év szünet után, 2012. júliusától hét közép-és kelet európai ország WWF irodáinak vizesélőhely-védelmi munkáját vezetem

Azonban pár év után a projekt vezetését átadtam másnak, és „nehezebb” dolgokkal kezdtem el foglalkozni, egy Európai Uniós irányelv – a Víz Keretirányelv - hazai bevezetését igyekeztem segíteni. Ezt „kedves”-nek kevésbé mondanám, ám annál fontosabbnak, hiszen a folyók, tavak, felszín alatti vizek állapotjavítását tűzi ki célul.

Ezt követően két év szünet után, 2012. júliusától hét közép-és kelet európai ország WWF irodáinak vizesélőhely-védelmi munkáját vezetem. A Víz Keretirányelvvel továbbra is foglalkozom, de most már mindezt Duna vízgyűjtő szinten, továbbá főbb tevékenységeim közé tartozik a stratégiai tervezés, szakmai programok irányítása és kollégák koordinálása, új programok/projektek  kidolgozása és pályázatírás, valamint a WWF képviselete.

 
 

Fotók WWF Zöld generáció önkéntes nap 2015.12.12.Bemutatkozott a Zöld Generáció ProgramDuna Nap

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!