Dr. Gálhidy László

pic
  • Erdővédelmi programvezető
  •  

Dr. Gálhidy László

Biológusként (ökológia és evolúcióbiológia szakirányon) végeztem a budapesti ELTE-n, 1999-ben. Az elmúlt tizenöt év nagy részét különböző erdőkben töltöttem. Kutatóként legutóbb a börzsönyi erdők széldöntések utáni felújulásának vizsgálatában vettem részt; korábban pedig a mátrai és bükki, őserdőre emlékeztető erdőkben azt elemeztük, hogy milyen kapcsolat mutatható ki az aljnövényzet és a faállomány között. Sopronban, a NyME Környezettudományi Intézetében az erdők és a klíma kapcsolatának modellezésében vettem részt. A kutatás mellett tanítottam növényrendszertant, ökológiát és evolúcióbiológiát is. PhD fokozatot 2009-ben szereztem az ELTE-n.

Útjaim során jártam már mamutfenyők között, vagy a Kanári-szigetek babérlombú erdeiben, de igazán a hazai bükkösökben érzem otthon magam. A Budai-hegységben, a Börzsönyben, vagy ahol a nagyapám is sokat kirándult: a Mecsekben. Örülök, hogy munkám során „szinte kötelező” rendszeresen meglátogatni e tájakat; ahogyan az ország más, általam eddig kevésbé ismert vidékeinek erdeit is.

A WWF csapatát 2006 ősze óta erősítem. Bár a tempó elég gyors, és mindig több a faladat, mint ami elvégezhető; igazán érdekes munka. A terepi bejárások mellett sok egyeztetést, kommunikációt jelent. Fontosnak tartom, hogy az erdőket érintő kérdésekkel minél többen foglalkozzunk, ezért új projektek indításán is töröm a fejem.

Tagja vagyok az Országos Erdő Tanácsnak, a Magyar Nemzeti Erdőrezervátum Bizottságnak és a Pro Silva Hungaria-nak.

Pesthidegkúton lakom, szerencsés közelségben a Budai hegyvidék erdeihez, ezért nem ritkán a kikapcsolódásaim során is a „munkahelyemen” kötök ki.

Kapcsolódó anyagok:

Szakmai önéletrajz
Publikációs lista

Doktori értekezés: Gálhidy, L (2008) Az aljnövényzet fajösszetételének és tömegességének változásai középhegységi bükkösök mesterséges és széldöntés nyomán létrejövő lékjeiben.

ELTE, Növényrendszertani és Ökológiai Tanszék, Budapest

Gálhidy, L (2008) Az aljnövényzet fajösszetételének és tömegességének változásai
 
középhegységi bükkösök mesterséges és széldöntés nyomán létrejövő lékjeiben.
 
Doktori értekezés. ELTE, Növényrendszertani és Ökológiai Tanszék, Budapest
 
 

Fotók Palánták ProgramMegünnepeltük a Magyar Természet NapjátCsarna-völgy - terepbejárás

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!