Gruber Tamás

pic
  • Élő Folyók programvezető - Duna, Dráva, Tisza, hód program
  •  

Geográfusként végeztem az ELTE-n, természetföldrajz-hidrológus szakirányon.

2003 ősze óta dolgozom a WWF-nél. Jelenleg a vizesélőhely-védelmi programot vezetem, aminek célja röviden, hazánk folyóinak jobb állapotba hozása: Több teret a folyóknak!

Foglalkozom a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum témával, ami határon átnyúló feladat,és aminek keretében természetvédelmi és vízgazdálkodási kezelési gyakorlatokat kell összehangolni azért, hogy ennek a három folyónak az ökológiai állapota javuljon.

Dolgozom továbbá különböző vízzel kapcsolatos Európai Uniós irányelvek hazai bevezetése kapcsán felmerülő feladatokkal, aminek keretében célunk, hogy vízfolyásaink és a táj kapcsolata ismét helyreálljon, folyóink és patakjaink ne kiegyenesített vízfolyások legyenek.

Korábban dolgoztam a Duna hajózhatóságának fejlesztése kapcsán megalakult civil munkacsoportban, ami annak érdekében állt fel, hogy ne legyenek aránytalanul nagy beavatkozások a Duna medrében a hajózhatóság feltételeinek javítása érdekében.

Foglalkoztam hód-visszatelepítéssel és a hód monitoring irányításával, jelenleg a hódok hazai jelenlétének kezelése érdekében megkezdett munkát folytatom, aminek során külföldi tapasztalatok itthoni alkalmazása jelenthet megoldást.

E-mail: tamas.gruber@wwf.hu

Tel.: 214-5554/230

 
 

Fotók Terepi nap és vízibivaly-hajtás TiszatarjánbanWWF Nagy Ugrás 2015Megünnepeltük a Magyar Természet Napját

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!