Éghajlatvédelmi akcióterv és energiastratégia


SECAP, energiastratégia

A SECAP a “Sustainable Energy and Climate Action Plan” magyarul Fenntartható Energia és Klímavédelmi Cselekvési Terv koncepcióját a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége dolgozta ki. A módszert úgy tervezték meg, hogy egyrészt részletes áttekintést adjon egy önkormányzat energetikai helyzetéről és üvegházgáz-kibocsátásáról, másrészt számszerű, objektív intézkedéseket határoz meg a kibocsátások csökkentése, az energiahatékonyság javítása és a megújuló energiával kapcsolatos célok teljesülése érdekében, miközben az energiaszegénység problémájával is foglalkozik. Emellett megvalósítható javaslatokat kínál az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra az olyan helyi kockázatokra összpontosítva, mint az árvizek vagy a hőhullámok.

Bővebben

Biomassza / fűtés

Megvizsgáljuk, hogy helyi szinten milyen potenciális lehetőségek vannak a tűzifa felhasználás hatékonyságának növelésére és a tűzifa-felhasználásból eredő légszennyezés mérséklésére, szemléletformálás és műszaki beavatkozások által. Lakossági kommunikáció, amelynek fő célja a tűzifa-felhasználás hatékonyságának növelése szemléletformáláson keresztül.

Ha önkormányzatként vagy civil szervezetként szeretnél együtt dolgozni velünk, vagy csak érdeklődsz a megoldásaink iránt, add meg adataidat és kollégáink felveszik veled a kapcsolatot!