Fogadj örökbe egy farkast, ha a Te szíved is érte dobog!

Neked élmény, neki maga a világ! Mindenki ismer legalább egy olyan embert, aki ha tehetné magához ölelné az összes állatot. Az is lehet, hogy Te magad vagy ez a személy. Bárhogy is legyen, egy farkas kényelmetlenül érezné magát az udvarodon, és aligha élvezné a házi kosztot. Ha otthonodba nem is viheted, egy apró, de annál szebb gesztussal sokat segíthetsz neki abban, hogy a vadonban megtalálja és megőrizze a helyét. Hogy ezt egyedül teszed, vagy párban, azt rád bízzuk, de biztos lehetsz abban, hogy egy igazi bakancslistás programra leltél! Állati jó élmények Neked és a szeretteidnek.

Bolygómentő akcióra fel!

A Te szíved is a farkasokért dobog? Esetleg állatbarát szerettedet szeretnéd meglepni? Netalán egy újabb közös programot keresel azzal a személlyel, akivel elválaszthatatlanok vagytok? Ha bármelyik kérdésre is igennel válaszoltál, a nevelőszülők népes táborában a helyed! Fogadj örökbe jelképesen egy farkast egyedül vagy bármelyik ismerősöddel és támogasd munkánkat! Nemes tettedért cserébe megajándékozunk “szőrös védenced” plüss hasonmásával és egy névre szóló oklevéllel, ami hosszú évek múltán is emlékeztet majd arra, mi mindent tettél négylábú szomszédaink élőhelyeinek megőrzéséért!

A WWF Magyarország több mint tíz éve foglalkozik a hazánkba lassan visszatérő szürke farkasok és élőhelyeik megóvásával. Az Aggteleki és Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal azon fáradozunk, hogy ez a páratlan – és itthon őshonos – faj végre visszatérjen erdeinkbe.

Az örökbefogadói csomag tartalma

Egy pihe-puha plüss
12 000 Ft támogatási összeg esetében plüss kulcstartó, 16 000 Ft esetében a képen látható plüss kérhető. Ha azonban nincs hely a polcodon egy újabb kiskedvencnek, dönthetsz úgy is, hogy nálunk hagyod a kis csöppséget, amivel még inkább kimaxolod bolygómentő akciódat!

Egy névre szóló oklevél
Az örökbefogadásról kiállítunk egy névre szóló oklevelet, hogy évek múltán is legyen, min nosztalgiáznod.
Online oklevél esetén kollégánk küldi e-mailben, ami pár napot igénybe vehet.

Szállítás
Az ajándékocsomag szállítása futárszolgálattal történik. Minden örökbefogadót felhívunk időpont egyeztetés céljából. Rendelés és kézbesítés csak Magyarország területén lehetséges.

Előre is köszönjük, hogy csatlakozol természetvédő közösségünkhöz!

Illegális elejtések
A farkas hazánkban rendkívül sérülékeny kis állománysűrűsége miatt. Egy-egy példány illegális elejtése hosszú távon visszaveti az állomány növekedését.


Mérgezések
Ezt a legtöbbször illegális tevékenységet nem is biztos, hogy a nagyragadozók elpusztítására használják az elkövetők. Ha azonban a méreg kijut a táplálékláncba, közvetve nagyragadozók és más védett állatok pusztulásához is vezethet.


Nemzetközi együttműködések hiánya
Európa nagyragadozó-állományainak kb. 80%-a határokon is átnyúlik. Folyamatos kapcsolattartás, egységes kezelés és tapasztalatcsere nélkül a határokon átívelő állományok nem védhetők meg hosszú távon.


Érdekellentétek
A különböző értékrendekkel rendelkező csoportok (pl. vadgazdálkodók, erdészek, természetvédelmi szakemberek, döntéshozók stb.) között elmélyülő lövészárkokat fel kell számolni a sikeres együttműködés érdekében. Szorult helyzetben a magányos farkas elpusztul, de a falka túlél.

Biztosítani tudják a farkasok számára nélkülözhetetlen nagy kiterjedésű, háborítatlan erdőterületeket


Megvizsgálják, melyek azok a területek, ahol az orvvadászat különösen fenyegeti a farkast


Felmérjék, mely régiókban okoz problémát a farkasok jelenléte


Az Aggteleki és Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködésben a farkasokkal kapcsolatos kutatásra nagy hangsúlyt fektessen kameracsapdák kihelyezésével, nyomolvasással, genetikai vizsgálatokkal és a lakosság tájékoztatásával