Panda Klub túra Tatán!

megosztás:

Fotó: Bencsik MártaA három órás kellemes gyaloglás, 7, 5 km, azaz 10 000 lépés során megismerkedünk a város Zsigmond, Mátyás, Eszterházyak korába visszanyúló múltjával, jelenével és főként a város közepén található parkerdők és Öreg-tó természeti értékekeivel. Felerészben pompás erdei sétaúton, majd a tó madaraiban és a panorámában gyönyörködve a vízparti sétányon haladunk majd. Az évente megrendezésre kerülő halász nap eseményei, a „Nagy Halászat” további élményeket nyújthatnak a városba látogatóknak, főleg azoknak aki szeretik a halat!

 

Fotó: Musicz LászlóGyülekezés és indulás:

 

2007. október 27, szombat, 10.00 óra

Tata, várudvar tóra néző sétánya. (Visszaérkezés ugyanide 13.30 óra körül, a „Nagy Halászat”  helyszínére.)

 

A túra útvonala:

 Vár udvar – Kastély park, Mikoviny szobor – Lovarda –  Tóparti erdők – Tó-farok – Által-ér -  Láperdők – Madarászok sétánya - Tó rehabilitáció – Vágóhíd – Várudvar.


Túravezető: Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója.


Javasolt felszerelés:

Mivel kiépített sétaútvonalon gyalogolunk, sportcipő vagy zárt cipő elegendő.  Réteges, könnyű öltözködés ajánlott. Az esőkabátot ne felejtsük otthon! Elemózsiát, italt, halat, rétest kínálnak a halászfesztivál sátrainál. Madárvonulás várható a tavon, egy távcső és a túravezető segít az eligazodásban. Akinek van, hozzon távcsövet!


Fotó: Musicz LászlóMegközelítés:

Tata vonattal jól megközelíthető, a vasútállomásról az 1-es számú buszt vegyék igénybe és a vár közelében lévő távolsági buszpályaudvarnál szálljanak le. Gépkocsival az M1 és 1-es utakon egy óra alatt megközelíthető Budapestről.  


Kérjük, hogy a túra végeztével 500 Ft adománnyal segítse a WWF Magyarország természetvédelmi munkáját. Köszönjük!


A következő WWF Panda Klub természetismereti túra november 17-én, szombaton lesz a Vértesben!

 

Fotók PET Kupa 2017Terepi nap és vízibivaly-hajtás TiszatarjánbanFöld Órája Fővárosa kihívás 2016

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!