Kiadványok

megosztás:

Kapcsolódó anyagok

 • Letölthető anyag(ok):
 • Ó-Dráva foglalkoztató füzet:

  A vizesélőhelyek, azon belül elsősorban az Ó-Dráva élővilágával, illetve magával a projekttel ismerkedhetnek meg azok az általános iskolások, akik elvégzik az Ó-Dráva foglalkoztató füzetben található feladatokat. A füzet játékos formában – például szókeresővel, kirakóval, képrejtvénnyel, dominóval – vezeti be a gyerekeket a holtág és a vizesélőhelyek világába. A füzet letölthető és kinyomtatható, így az egyes játékokat – puzzle-t, dominót stb. – ki lehet vágni.

 • Megoldókulcs az Ó-Dráva foglalkoztató füzethez:

  Az Ó-Dráva foglalkoztató füzethez készült megoldókulcs az egyes feladatok megoldásait tartalmazza. A megoldókulcs szintén letölthető és szükség esetén kinyomtatható.

 • Ó-Dráva tanrend

  A projekt keretében készült tanrend egy 45 perces órai anyagot tartalmaz, melynek témája az Ó-Dráva holtág élővilága és az Ó-Dráva projekt. Segítségével a tanárok általános iskola 3-4. osztályos tanulói számára tarthatnak meg egy tanórát játékos és ismeretterjesztő formában. A tanrend letölthető és kinyomtatható, így az egyes játékokat – puzzle-t, dominót stb. – ki lehet vágni.

 • WWF Magazin 2019/I. - Együtt élni a természettel

  Az év első számában betekinthetsz a Nagyragadozók programunk eddigi alakulásába, végigvezetünk az elmúlt 20 év mérföldkövein. De az eredményeink mellett olyan problémákat is bemutatunk, mint Görögország gyönyörű tengereinek veszélybe kerülése az olaj- és gázkitermelés miatt, vagy hazánk táj- és vízgazdálkodási problémáit. Ismertetjük az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete által 2018 októberében publikált legfrissebb jelentést, amely a globális átlaghőmérséklet 1,5 °C-os növekedésének következményeire hívja fel a figyelmet, és bemutatjuk a Pantone Színintézet által 2019-re kiválasztott év színére reagálva indított kreatív kampányunkat.

 • WWF Magazin 2018/II. - A természet az egyetlen otthonunk

  Az idei év vége számos égető, a hazai és a nemzetközi természetvédelem számára húsbavágó témával robbant be. A 2018-as WWF Élő Bolygó Jelentés elrettentő számai egyértelművé teszik, hogy az emberiség pengeélen táncol: a számos kutatás és szakmapolitikai egyezmény ellenére a biodiverzitás világszerte továbbra is csökken. Eközben Európában az unió egyik legambiciózusabb jogszabályának, a Víz Keretirányelvnek gyengítése került terítékre. Itthon pedig örömhírrel zárjuk az évet: egy börzsönyi, súlyos természetkráosító hatással járó infrastruktúra-fejlesztést sikerült partnereink és támogatóink segítségével megakadályzoni.

 • Turjánviék zárójelentés

  A kiadvány a 2018-ban lezáruló természetvédelmi projekt céljait, tevékenységeit, eredményeit és azt a munkát mutatja be, amelyet a megvalósításban résztvevő partnerek végeztek azért, hogy megőrizzék a Turjánvidék északi részének kincseit.

 • WWF medvédelmi rendszer - infografika sorozat

  Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén. Bár ez alapvetően jót jelent, mindannyiunk közös érdeke, néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. Ezért egy szórakoztató infografika-sorozatot indítunk, amelyből mindannyian tanulhatunk.

 • Living Planet Report media summary
 • Mi nyílik a kertemben?

  Mi nyílik a kertemben? - ezzel a címmel jelent meg legújabb kiadványunk, ami segít eligazodni az özönnövények világában. Összefoglalja, melyek a legtöbb problémát jelentő fajok a Duna-Tisza közén, hogyan ismerhetjük fel őket, és mit tehetünk elszaporodásuk megelőzésére. Arra nézve is nyújt javaslatokat, hogy mit ültethetünk helyettük, ha meghoztuk azt a döntést, hogy Magyarország természeti sokszínűségének védelme érdekében eltávolítjuk a veszélyes özönnövényeket a kertünkből.

 • WWF Magazin 2018/1. - Fókuszban természeti kincseink védelme

  Az idei év első számában legújabb projektjeinket mutatjuk be: az elkövetkező években romló állapotú tölgyeseink természetesebbé tételén, települések klímaalkalmazkodási lehetőségeit bemutatva természetes vízmegtartási megoldások kidolgozásán, a nagyragadozóinkkal foglalkozó különböző érdekcsoportok közti kommunikáció elősegítésén, illetve a Tiszát és vízgyűjtőjét fenyegető veszélyek nemzetközi szintű elhárításán fogunk dolgozni.

 • WWF Magazin 2017/2. - Köszös erőnk és felelősségünk összeköt minket

  Őszi-téli számunkban reflektorfénybe az őshonos nagyragadozóink kerültek: a hazai erdőkbe lassan visszatérő farkasok, hiúzok, valamint az „átutazóban benéző” medvék jelenléte számos természetvédelmi, tudományos társadalmi és kulturális kérdést felvet. Bemutatjuk továbbá a helyi önkormányzatoknál végzett, a fűtés és energiahatékonyság témáját vizsgáló kutatásunk legfőbb eredményeit, és összefoglaljuk, mit jelent az, hogy idén már augusztus 2-re előretolódott a Túlfogyasztás Napja – de adunk is pár tippet a lábnyomcsökkentéshez.

 • Holtfa – az élő erdőkért; Az öreg fák és a holtfa természetvédelmi illetve erdészeti szerepe

  Az európai erdei fajok csaknem egyharmadának életben maradása az öreg fáktól és a holtfa jelenlététől függ. A holtfa élőhelyet, menedéket és táplálékforrást biztosít az odúlakó madaraknak, denevéreknek és egyéb emlősöknek. Különösen fontos a kevésbé feltűnő, de többségben lévő erdőlakók számára.

 • WWF Magazin 2017/1. - Harmóniáért természet és ember között

  Márciusban a Föld Óráján keresztül szólítottnk fel az energiatakarékosság fontosságára, felléptünk a Mátrai Erőmű tervezett, elavult és gazdaságtalan bővítése ellen, körképet készítettünk a hazai önkormányzatok fűtési rendszereinek állapotáról. Minderről – és sok másról – beszámolunk magazinunkban is, tarts velünk!

 • Fűtés és energiahatékonyság - WWF körkép a helyi önkormányzatokról és a településekről

  A WWF Magyarország 2017-ben a Föld Órája kampány középpontjába a helyi önkormányzatokat és a fűtést állította, ezen belül az önkormányzati épületek fűtését és hővédelmét, valamint a he­lyi önkormányzatok szerepvállalását a lakossá­gi és települési energiagazdálkodásban. Ennek keretében a helyi önkormányzatok körében felmérést végeztünk, amelynek fontosabb ered­ményeit és következtetéseit jelen összefoglaló mutatja be.

 • Report about Banks and their role in saving our Wolrd Heritage Sites
 • A legnagyobb vállalatok éghajlatvédelemmel kapcsolatos elkötelezettségének és vállalásainak vizsgálata

  A WWF Magyarország jelentésében a hazai nagyvállalatok éghajlatvédelmi céljait és stratégiáját vizsgálta. A jelentés előzetes eredményei már tanúskodtak a szomorú eredményekről: a 60 legnagyobb hazai vállalatból mindössze 2 rendelkezik éghajlatvédelmi stratégiával, míg egy felmérés szerint a magyarok a vállalatokat és az ipart tartják felelősnek az éghajlatváltozás kezeléséért.

 • WWF Magazin 2016/2. - 25 éve természeti kincseink védelméért

  Ez a kiadvány egyszerre mérföldkő és kitekintő: alapítványunk 25. születésnapját ünnepeljük vele. Bemutatjuk az új Élő Bolygó Jelentés legfontosabb üzenetét és legriasztóbb adatait. Megismerheted továbbá az Ó-Dráva holtág rehabilitációját megvalósító projektünket, olvashatsz ártéri erdőinkről és holtágainkról, illetve a madarasi őserdő rezervátumban pályázati győzteseinkkel tett kirándulásunkról is. Végül pedig visszatekintünk, és szemezgetünk az elmúlt 25 év sikereiből, partnereinkkel közösen elért eredményeinkből.

 • 25 éves a WWF Magyarország

  25 év alatt számos sikert és eredményt értünk el. Ismerd meg a WWF Magyarországot, a nemzetközi alapítvány hazai szervezetét, amely 1991-ben kezdte meg működését. Azóta is a WWF nemzetközi törekvéseivel összhangban dolgozik, de a hazai igények alapján meghatározott célkitűzéseket követ.

 • Saving Doñana - From Danger to Prosperity 2016

  The Doñana wetland is at a crossroads. Poor management and over extraction of water are causing doñana to dry out, and the area now receives only 20 per cent of its natural water input. Doñana could be damaged further by nearby dredging, mining and gas storage, if the spanish government proceeds with plans for such activities. An analysis for WWF by Dalberg.

 • WWF Magazin 2016/1. - Fenntartható, közös jövőnk kilátásai

  Egy jubileumi évforduló minden szervezet életében kiemelkedő esemény. Így van ez a WWF Magyarországgal is: 25 év után most visszanézünk, számba vesszük elért sikereinket, eredményeinket, megvizsgáljuk, hogyan fejlődhetnék többé, jobbá. 2016. az egész bolygó életében sarkalatos év: a történelmi jelentőségű párizsi klímacsúcs végre egységbe kovácsolhatja az emberiséget korunk legnagyobb fenyegetése, az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Közös, fenntartható jövőnk azonban nem született meg „varázsütésre”: a vállalásokat minden országnak meg is kell valósítania. Magyarországon körülnézve láthatjuk, mennyi munka vár ránk.

 • Magyarország legidősebb erdei

  A WWF Magyarország friss statisztikai elemzése aggasztó adatokat közöl a hazai idős erdők állapotáról és azok természetvédelmi helyzetéről. Az ország erdőterületének alig két százalékát teszik ki az élővilág megőrzése szempontjából kulcsfontosságú, 120 évnél idősebb erdők. Harmaduk nem áll természetvédelmi oltalom alatt. A védett és fokozottan védett állami területen található öreg erdők több mint felén pedig fakitermelés folyik.

 • Faóriások a Normafán – A WWF Magyarország felmérése a budapesti Normafa környékén található jelentős méretű fákról

  Kiadványunkkal a Normafa természeti, táji értékeiből szeretnénk ízelítőt adni. Központi szerepet kapnak benne az erdők idős fái, valamint a hozzájuk kapcsolódó élővilág. Tanulmányunk semmiképp nem tekinthető alapos, természetrajzi és helytörténeti ismertetőnek. Célunk, hogy újra felkeltsük sokak érdeklődését e különleges táj természeti, helytörténeti értékeivel kapcsolatban, kiemelve egy olyan szempontot – a természetes, idős erdők esztétikai, ökológiai értékeit –, amelyekre eddig kevesebb figyelem jutott.

 • Globális tigris státsujelentés 2016 - angol

  A WWF Delhiben, a Nemzetközi Tigris Fórumon (Global Tiger Forum) hozta nyilvánosságra, hogy hosszú évek óta először nőtt a szabadon élő tigrisek száma. A jelenleg becsült  3890 példány jelentős elmozdulást jelent a 2010-ben becsült 3200-tól, de további előrelépésre van szükség. Ma kezdődik az a 3. Ázsiai miniszteri szintű tigrisvédelmi csúcstalálkozó, ahol az érintett kormányok értékelik az eddigi munkájukat és egyeztetnek a további feladatokról, amelyek segítségével a szabadon élő tigrisek száma megduplázódhat 2022-ig.

 • Világörökségi helyszíneinkről szóló globális jelentés - angol

  A WWF nemzetközi tanulmánya szerint a Földön található Világörökségi helyszínek közel felét veszélyeztetik különböző beruházások és ipari tevékenységek. Ezek nélkülözhetetlenek az emberek és a környezet számára, jelen pillanatban mégis olyan tevékenységek veszélyeztetik őket világszerte, mint az olaj és gáz kitermelés, bányászat, vagy illegális fakitermelés.

 • WWF Magazin 2015/2. - Élettel teli élőhelyek védelmében

  A magazinban bemutatjuk két, folyamatban lévő erdei projektünket is, melyek közül az egyik új szemléletet és eszközöket alkalmazva térképezi fel az erdőket „az állatok szemével”, a másik pedig a természetvédők és erdőgazdálkodók közötti sikeres együttműködést hivatott elősegíteni. Borsodi külszíni lignitbányák nyitásának felmerülése apropóján végigvezetjük, miért annyira veszélyes ez, miért okoz hatalmas természeti károkat, és a tervezett beruházások miért nem rentábilisak energetikai szempontból sem.

 • Viharelőtti csend

  WWF jelentés a klímaváltozás élelmiszerekre gyakorolt hatásáról.

 • WWF Magazin 2015/1. - Zöld energia és vízibivalyok

  Idei első magazinunk fókuszában a klímaváltozás és a fenntarthatóság áll. Részletesen bemutatjuk tiszatarjáni ártéri tájrahabilitációs projektünket, és a Duna-deltai klímaadaptációs törekvéseket, beszámolunk többek között az idei Föld Órája tanulságairól, a decemberi párizsi klímacsúcs jelentőségéről, továbbá valamint zöld tippeket adunk a fenntartható mindennapokhoz, illetve a felelős termék-, és vállalat választáshoz. A magazin a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával valósult meg.

 • WWF Magazin 2014/2. - Békében a farkasokkal

  A hazánk erdeiben élő nagyragodózak bemutató magazinunk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával valósult meg. Olvashatsz védett növényeinkről, nemzeti parkjainkról, az ürgék világáról, és megtudtahtod, hogyan csökkents ökológiai lábnyomodat!

 • WWF Magazin 2014/1. - Élővilágunk kulcsa: Egészséges vizek és erdők

  A Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával készült el idei első magazinunk. Kiadványunk az élővilág legfontosabb értékeiről, erdeink és vizeink védelméről ad átfogó képet a WWF hazai és régiós programjainak és céljainak bemutatásán keresztül. Mindezek mellett pedig gyakorlati tanácsokkal is gazdagodhatsz, hogyan óvd Te magad természetünk kincseit.

 • WWF Magazin 2013/2

  A WWF Magyarország magazinja részletesen mutatja be a Turjánvidék élővilágát. A területen élőhely-rehabilitációs program zajlik.

 • Gadó György Pál - Samuel Pačenovsky (szerk.): Farkasok és hiúzok a szlovák-magyar határ térségében. Budapest, 2003. november (76 o.)

  A hazai és nemzetközi nagyragadozó szakértők által írt tanulmánykötet a farkas és a hiúz előfordulásával, ökológiai szükségességével, védelmével foglalkozik. A kiadvány megjelent szlovák nyelven is

 • Szabadság-sziget élőhely-rehabilitációs projekt szakmai zárókonferencia kiadványa

  A Szabadság-sziget élőhely-helyreállítási projekt terepi munkáinak lezárultával a WWF egy nemzetközi konferencián mutatta be az 5 éves munka eredményeit és tanulságait a szakmai közönségnek. A konferecnián számos elismert szakembert beszélt a Duna mellékágait és szigeteit érintő problémákról és megoldási javaslatokról.

 • Szabadság-sziget élőhely-rehabilitációs projekt bemutatása

  A kiadvány a WWF Magyarország legnagyobb projektjét mutatja be: a Szabadság-szigeten és mellékágán zajló 5 éves élőhely-helyreállítási munkát.

 • Változó vizeken - Vállalatok vízfüggősége és felelős vízhasználata
 • Saving the world's natural wonders from climate change

  Saving the world's natural wonders from climate change Az Amazonastól a Himalájáig a világ tíz természeti csodája néz szembe a pusztulással, ha a klímaváltozás a jelenlegi ütemben folytatódik. A WWF összefoglalót készített, melyben a világ tíz olyan természeti csodáját sorolja fel, melyek eltűnhetnek a klímaváltozás hatására. Az összefoglaló angol nyelven olvasható.

 • Exner Tamás: Jövőnk erdei. Budapest, 2004.

  Exner Tamás: Jövőnk erdei. Budapest, 2004. Az ismertető a hazai erdőkről, erdőtelepítésekről szól. Megtudható belőle, hogy mi a probléma a nemes nyáras és az akácos faültetvényekkel, és hogy milyen erdőket szeretne a WWF Magyarországon. (2 o.)

 • Farkasok és hiúzok a szlovák-magyar határon (leporelló)
 • A kiadvány megjelent szlovák nyelven is
 • Kecse-Nagy Katalin - Steiner Attila: Mindent a szemnek, semmit a kéznek! Budapest, 2003. június

  Kecse-Nagy Katalin - Steiner Attila: Mindent a szemnek, semmit a kéznek! Budapest, 2003. június A WWF Magyarország, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a TRAFFIC Európa és a Rex Kutyaotthon Alapítvány 2003 nyarán, Mindent a szemnek, semmit a kéznek! címmel indította el közös kampányát, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a veszélyeztetett növény- és állatfajokkal, valamint a belőlük készült termékekkel való kereskedelem természetkárosító hatására. A kampánnyal azonos címet visel a szóróanyagként terjesztett kiadvány is.

 • Figeczky Gábor - Fülöp Gyula: Unióban a természettel - Hogyan pályázhatnak agrártámogatásokra az EU-csatlakozás után a magyar gazdák? Budapest, 2003. május

  Figeczky Gábor - Fülöp Gyula: Unióban a természettel - Hogyan pályázhatnak agrártámogatásokra az EU-csatlakozás után a magyar gazdák? Budapest, 2003. május A WWF Magyarország és az MME TTSZ közösen összeállított füzete röviden tájékoztatja a gazdálkodókat az EU-csatlakozás hatásairól, különös tekintettel a vidékfejlesztési támogatásokból adódó lehetőségekre, ezzel is segítve őket a felkészülésben.

 • Bera Márta: Az évtized folyója a Rába, Budapest, 2003. március

  Bera Márta: Az évtized folyója a Rába, Budapest, 2003. március A kiadvány Mgyarország egyetlen teknősfajával, a védett mocsári teknőssel foglalkozik. Bemutatja a faj ismertetőjegyeit, életmódját, hazai helyzetét és ismerteti a WWF Magyarország Mocsári teknős Védelmi Programját. (2 o.)

 • Ereifej Laurice: Mocsári teknős védelem, Budapest, 2002. április

  Ereifej Laurice: Mocsári teknős védelem, Budapest, 2002. április A kiadvány Mgyarország egyetlen teknősfajával, a védett mocsári teknőssel foglalkozik. Bemutatja a faj ismertetőjegyeit, életmódját, hazai helyzetét és ismerteti a WWF Magyarország Mocsári teknős Védelmi Programját. (2 o.)

 • Ereifej Laurice: Kisvizek és kistavak védelme, Budapest, 2002. április

  Ereifej Laurice: Kisvizek és kistavak védelme, Budapest, 2002. április A kiadvány ismerteti a kisméretű állóvizek jelentőségét, a veszélyeztető tényezőket, a hazai kistavak helyzetét és bemutatja a WWF Magyarország Kisvizek Védelme Programját. (2 o.)

 • Siposs Viktória - Kis Ferenc:

  Siposs Viktória - Kis Ferenc: "A Tisza új élete" LIFE Nature Projekt, Budapest. 2002. A WWF Magyarország Tisza-LIFE programja az ártéri gazdálkodás egyes elemeinek felelevenítésével járul hozzá a folyó természeti értékeinek megőrzéséhez. A fokgazdálkodás hagyományait, a közép-tiszai növény- és állatvilágot, valamint rehabilitációs munkát mutatja be a Tisza új élete című kiadvány.

 • Útmutató hazai állóvizeink állat- és növényvilágához, szerk.:Ereifej Laurice, Budapest, 2001. (143o.)

  Útmutató hazai állóvizeink állat- és növényvilágához, szerk.:Ereifej Laurice, Budapest, 2001. (143o.) A határozókönyv a leggyakoribb állóvizi és vízparti fajok megfigyeléséhez nyújt segítséget. A könyvet a "Kisvizek védelme" programunk jelenlegi résztvevőinek és azoknak a jövőbeni partnereknek készítettük, akik szívesen bekapcsolódnának hosszú távon a programba.

 • Vidra és védelme Magyarországon, szerk.: Bozsó Brigitta, Budapest, 2001. november (2 o.)

  Vidra és védelme Magyarországon, szerk.: Bozsó Brigitta, Budapest, 2001. november (2 o.) Az Alapítvány a Vidrákért szervezettel együtt közösen kiadott brossúra bemutatja a hazánkban élő vidrát (Lutra lutra) és a védelmével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat

 • Erdőfigyelő jelentés 2000. szerk.: Besze Péter, Bp. 2000. (24 o.)

  Erdőfigyelő jelentés 2000. szerk.: Besze Péter, Bp. 2000. (24 o.) A Duna-Dráva Nemzeti Park Duna menti területeinek kezelési terve (összefoglaló) Budapest, 2001. szeptember (20 o.) A kiadvány a nemzeti park jellemző élőhelytípusait és az azok megóvásával, fenntartásával és bemutatásával kapcsolatos teendőket foglalja össze.

 • A hiúz védelme, szerk.: Karcza Zsolt Bp. 2001. (2 o.)

  A hiúz védelme, szerk.: Karcza Zsolt Bp. 2001. (2 o.) A kiadványból megismerhetjük Európa legnagyobb macskaféléjét, a hiúzt (Lynx lynx), veszélyeztető tényezőket, jelenlegi elterjedését és a WWF Magyarország álláspontját a faj védelmével kapcsolatban.

 • Hullámtéri legeltetés a Körös-völgyben, szerk.: Siposs Viktória, Bp. 2000.(2 o.)

  Hullámtéri legeltetés a Körös-völgyben, szerk.: Siposs Viktória, Bp. 2000.(2 o.) A kiadvány ismerteti a WWF Magyarország és a Körös-Maros Nemzeti Park közösen kidolgozott programját. A kiadvány ismerteti hullámtéri gazdálkodás hagyományait, a mintaterület korábbi állapotát és a legeltetés várható ökológiai hatásait.

 • Gadó György Pál: Tisza Platform, Bp. 2000. (2 o.)

  Gadó György Pál: Tisza Platform, Bp. 2000. (2 o.) A kiadvány röviden ismerteti a 2000 januárjában történt tiszai ciánszennyezés eseményeit, és a katasztrófát követő 16 természetvédelmi szervezet összefogásának tevékenységét. A kiadvány angol nyelven is elérhető. (A4-es, leporelló)

 • Haraszthy László: A WWF Magyarország természeti értékeinek megőrzéséért, Bp. 1999. június. (11 o.)

  Haraszthy László: A WWF Magyarország természeti értékeinek megőrzéséért, Bp. 1999. június. (11 o.) Magyar és angol nyelven megjelent 11 oldalas, színes, képekkel illusztrált kiadvány ismerteti a WWF Magyarország főbb célkitűzéseit, tevékenységi területeit, programjait.

 • A Gerechát átalakítása. (32 o.) szerk.: Ereifej Laurice - Figeczky Gábor. Budapest, 2005. október.

  A Gerechát átalakítása. (32 o.) szerk.: Ereifej Laurice - Figeczky Gábor. Budapest, 2005. október. A környezetkímélő területkezelés bevezetésének lehetőségei a Duna-ártéren.

 • Tájékoztató az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának Drávaszentesen, 2004. október 14-én tartott, kihelyezett ülésének jegyzőkönyve alapján

  Tájékoztató az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának Drávaszentesen, 2004. október 14-én tartott, kihelyezett ülésének jegyzőkönyve alapján szerk.: Gruber Tamás, 2005. december, Budapest

 • Nigel Dudley - Daniel Vallauri: Holtfa - az élő erdőkért. Az öreg fák és a holtfa természetvédelmi és erdészeti szerepe. Budapest, 2006.

  Nigel Dudley - Daniel Vallauri: Holtfa - az élő erdőkért. Az öreg fák és a holtfa természetvédelmi és erdészeti szerepe. Budapest, 2006. A kiadványban a WWF megfogalmazza a holtfa biológiai és természetvédelmi jelentőségét, felvázolja a holtfa megőrzéséhez és újraképződéséhez szükséges tennivalókat, és felkéri az erdőgazdálkodókat, erdőtulajdonosokat, a kormányokat és a közvéleményt, hogy teremtsék meg e létfontosságú mikroélőhely fennmaradásának és gyarapodásának az esélyét.

 • Erdőfigyelő jelentés 1999. szerk.: Besze Péter, Bp. 2000. (20 o.)

  Erdőfigyelő jelentés 1999. szerk.: Besze Péter, Bp. 2000. (20 o.) A füzet ismerteti az Európai Erdészeti rangsort, részletesebben a magyarországi erdők kezelésének helyzetét, a WWF erdőgazdálkodással kapcsolatos javaslatait, és néhány fontos adatot a hazai erdőterületekről. Erdőfigyelő jelentés 1998. szerk.: Besze Péter, Bp. 1999. (24 o.) A jelentés bemutatja az erdőfigyelő felmérés tapasztalatait, és példákon keresztül a természetközeli erdőkezelési módszereket.

 • Kereki Albert-Gadó György Pál: Egy rózsaszál szebben beszél... A vadvirág kereskedelem pusztító következményeiről, Bp. 2001

  Kereki Albert-Gadó György Pál: Egy rózsaszál szebben beszél... A vadvirág kereskedelem pusztító következményeiről, Bp. 2001 A kiadvány a vadvirág-kereskedelem természetpusztító hatásait és a leggyakrabban árusított védett és nem védett vadvirágokat mutatja be.

 • Tápláléklánc vagy szennyezéslánc?

  Tápláléklánc vagy szennyezéslánc? Mérgező anyagok az élelmiszerekben A WWF tanulmánya az élelmiszerekben található vegyi anyagokról

 • Mocsári teknős monitoring adatlap

  Mocsári teknős monitoring adatlap A WWF Magyarország és az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztály Mocsári teknős védelmi programjának adatlapja. Beküldendő: MME Monitoring Központ, 4401 Nyíregyháza 1. Pf.: 286., Tel./fax: 42/443-544 E-mail: monitor@zeus.nyf.hu Kérjük, hogy a terepi munka és az adatlap használata előtt mindenképpen olvassa el a kitöltési útmutatót!

 • Gruber Tamás - Toldi Miklós: Határtalan természetvédelem a Dráván. 2006. Budapest, április (2 o.)

  Gruber Tamás - Toldi Miklós: Határtalan természetvédelem a Dráván. 2006. Budapest, április (2 o.) A kiadvány ismerteti a magyar-horvát határon átnyúló civil szervezetek közötti együttműködés hátterét és céljait. Röviden bemutatja a Dráva természeti értékeit, valamint az itt jellemző természetvédelmi problémákat.

 • Figeczky Gábor (szerk.): The Hungary National Report

  Figeczky Gábor (szerk.): The Hungary National Report EUROPE'S LIVING COUNTRYSIDE, promoting policies for sustainable rural development. 2006. március Hogyan segíthetik a nemzeti vidékfejlesztési programok a környezetvédelmi célkitűzések elérését? Tervezési segédlet vidékfejlesztési programot tervezők számára. Angol nyelvű tanulmány (60. o.)

 • Natura 2000 finanszírozása - Útmutató

  Natura 2000 finanszírozása - Útmutató Kézikönyv a NATURA 2000 finanszírozási lehetőségeiről

 • Hód-visszatelepítés Magyarországon

  3. kiadás szerk.: Bera Márta, Budapest, 2005. (2 o.) A kiadvány ismerteti a WWF Magyarország hód-visszatelepítési programjának, célját, eddigi eredményeit, és mindazt, amit erről a fajról, az európai hódról (Castor fiber) tudni kell.

 

Fotók Terepi nap a Turjánvidéken 2014.05.26.Föld Órája 2015Madárbarát munkahely

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

 • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!