Túra az Örségben

megosztás:

A túrázó kedvűeknek bemutatják az Őrség természeti és építészeti értékeit. Megismerkedhetnek a fenyőelegyes tölgyesekkel, megtudhatják, milyen élővilága van a csarabos erdőszegélyeknek, száraz gyepeknek, a kaszáló-gyümölcsösöknek. A szalafői faluséta során látogatás teszünk a csörgőszeri Jakosa-portára, ahol a hagyományos tökmagolaj-készítés fortélyaival ismerkedhet meg a látogató. Megtekintjük a Pityerszeren található Őrségi Népi Műemlékegyüttest is, és bejárjuk a népi építészet egyedi értékeit megőrző Felsőszert.

 

Túravezető: Márkus Ferenc az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója

 

Fotó: Őrségi Nemzeti Park IgazgatóságGyülekezés és indulás:2008. május 2. 10:00. Szalafő-Templomszer, a református templom elotti tér. (Parkolóhely rendelkezésre áll) Ide érkezünk vissza 14:00 körül.

 

 

Táv: 8,5 km

 

 

 

Fotó: Őrségi Nemzeti Park IgazgatóságA túra útvonala: Szalafő központ, Templomszer - Csörgőszer - Körtike tanösvény - Pityerszer - Felsőszer - Templomszer

 

 

 

 

A részvétel ingyenes, az Őrségi Népi Műemlékegyüttes a túra résztvevői számára fél áron látogatható.

 

A túrára mindenkit sok szeretettel várunk!

 

 

Fotók 25 éves a WWF MagyarországErdei kirándulások 2015Madárbarát munkahely

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!