Vizeink

Nagyot ugrott vasárnap Európa!

2019.07.19.

Július 14-én 15 órakor százezrek fejezték ki, hogy folyóink, tavaink és vizesélőhelyeink jövője számukra is fontos. A WWF Magyarország idén a Velencei-tóba csobbant az EFOTT keretein belül, ahol a fesztiválozókkal együtt szaladtunk a vízbe, de több település már hagyományjelleggel rendezte meg idén is a saját Nagy Ugrását.

WWF Nagy Ugrás

2019.07.01.

Folyóink és vizesélőhelyeink a Föld minden élőlénye számára nélkülözhetetlenek, mégis komoly veszélyben vannak. Vizeink megőrzéséért a WWF Magyarország idén is közös csobbanásra hív mindenkit:

Június 29-én a Dunát ünnepeljük

2019.06.28.

Június 29-én tartjuk a Nemzetközi Duna Napot. Európa egyik legnagyobb folyórendszerére az emberi tevékenység miatt számos veszély leselkedik, az utóbbi időben azonban néhány jó gyakorlatnak köszönhetően pozitív változások várhatók a folyó ökoszisztémáiban.

Történelmi pillanat

2019.06.13.

Megbontották a franciaországi Sélune folyón található, 36 méter magas Vezins-gátat, ezzel megkezdődött Európa eddigi legnagyobb duzzasztógát-elbontása.

Elvesztek a Föld szabályozatlan folyói

2019.05.10.

A WWF és más szervezetek, intézetek részvételével elkészült az első, egész bolygóra kiterjedő elemzés a szabályozatlan vízfolyásokról.

Mekkora a vízlábnyomunk?

2019.04.30.

A Föld felszínének mintegy 70%-a vízzel borított, de ennek mindössze 1%-a édesvíz. Így az édesvíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk, amit óvnunk kell. Ez létünk alapja, sok esetben azonban mértéktelenül pazaroljuk.

A Vízipók kristálypalotája létezik

2019.03.22.

Tudtad, hogy a Vízipók-csodapók kedves figurái a valóságban nagyon is létező fajok, amelyek hazánkban is megtalálhatók? A mese digitálisan felújított verziójának bemutatója alkalmából bepillantást adunk a szereplőket megtestesítő fajok életébe.

Fotók Panda tábor Nagykőrös 2011 augusztusNagy Ugrás 14 településenTerepi nap és vízibivaly-hajtás Tiszatarjánban