WWF célja

megosztás:

A WWF küldetése egy olyan jövő megteremtése, amelyben az emberiség és a természet harmóniában él egymással.

Célunk a biológiai sokféleség megőrzése, a környezeti szennyezések csökkentése, a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatának elősegítése és a megújuló energiaforrások használatának ösztönzése.

Tevékenységeinket azokra az ökorégiókra összpontosítjuk, amelyek a biológiai sokféleség megőrzése szempontjából különösen jelentősek, vagyis az erdőkre, az édesvizekre, az óceánokra és partjaikra. Ezen kívül foglalkozunk az éghajlatváltozás mérséklésével és következményeivel, valamint a mérgező hatású és szennyező anyagok csökkentésével. Így próbáljuk elősegíteni a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatát, megóvva a természet értékeit a jövő generációi számára.

A WWF nemzetközi tevékenységéről az alábbiakban olvashatsz bővebben, a magyarországi programokról pedig itt tájékozódhatsz!

 

pic

Édesvizek

A víz az ember egyik legfontosabb, nélkülözhetetlen lételeme. Ma azonban több mint egymilliárd ember küzd vízhiánnyal, 2025-re pedig a világ populációjának kétharmada fogja érzékelni a vízhiány hatásait.

 
pic

Erdők

Erdők nélkül nincs földi élet, ezt mindenki tudja. A Föld erdei ma mégis válságban vannak az emberi beavatkozások miatt. Ám nem elég védeni, kezelni és helyreállítani is kell erdeinket a kényes természeti egyensúly megőrzése érdekében.

 
pic

Óceánok, partvidékek

A túlhalászatnak, a szennyezéseknek és a tengeri élőhelyek és fajok pusztításának köszönhetően az óceánok soha nem látott veszélybe kerültek.

 
pic

Éghajlatváltozás

Most még van lehetőségünk, hogy változtassunk a jövőnkön. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozás jelentőségére, a lehetséges megoldásokra és arra, hogy természeti értékeink megőrzése nem tűr halasztást.

 
pic

Veszélyeztetett fajok

Az élőhelyek elvesztése, illegális kereskedelem, túlvadászat és -halászat, szennyezések, gyorsan terjedő idegenhonos fajok és a klímaváltozás hatásai veszélyeztetik a vadvilágot nap mint nap.

 

 

Fotók Bemutatkozott a Zöld Generáció ProgramFöld Órája 2016Megünnepeltük a Magyar Természet Napját

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!