In addition to individual donors, we feel it is critical to collaborate with international and national companies concerned with sustainability. There are other ways for us to collaborate in practice, some of which are included here:


 • We have partners who are sympathetic to our efforts and contribute to our work.
 • We have license agreements where we enter the market with collaborative items and a portion of the money is donated. As it becomes more crucial for customers and consumers that the products they use every day are made from sustainable sources and that operations of the companies whose products they use in their daily lives contribute to the sustainable use of natural resources, there are also actual examples of communication partnerships in our daily lives.
 • In our most major partnerships, which can last for years, we collaborate to investigate ways for businesses to lessen their environmental impact and support sustainable operations, which in many cases can result in considerable long-term savings for our partner. We can provide companies of all sizes, from small businesses to multinational corporations, with an effective solution that will enable them to support the preservation of natural resources.

Please fill out the form below to get in touch with us if your company is interested in collaborating with us. We will get back to you within a few working days.

  Figyelem! A vállalati együttműködés a WWF nemzetközi szervezetének szigorú szabályzata alapján történik, minden együttműködési lehetőséget egyénileg bírálunk el annak érdekében, hogy a partnerség folyamán valóban a fenntarthatósági célok maradjanak a fókuszban. Az űrlap kitöltése és elküldése még nem jelent automatikus együttműködést.

  Velux – ökológiailábnyom-számítás, lábnyomcsökkentési terv, terepi projektek

  Egy nemzetközi együttműködés, amihez mi is csatlakoztunk. A Velux fenntarthatósági törekvései szinte egyedülállóak a vállalati szférában, hiszen nem kisebb vállalást tettek, minthogy pár éven belül 0 közelébe juttatják a károsanyag-kibocsátásukat. Ezt egy rendkívül szigorú belső kibocsátáscsökkentéssel tervezik elérni, emellett a saját erőből már nem csökkenthető kibocsátás ellentételezéseként természetes erdőket telepítenek három nemzetközi helyszínen.
  A cég vállalta azt is, hogy ezt a zéró kibocsátást nem csak a jövőre nézve valósítják meg, hanem visszamenőleg is, azaz terepi projektekkel ellentételezi a cég fennállása óta kibocsátott szén-dioxidot is. Ebben a munkában segítünk nekik Magyarországon, illetve nemzetközi szinten az ökolábnyom kiszámításával, a lábnyomcsökkentési terv létrehozásával, valamint a terepi projektek megtervezésével és lebonyolításával.


  Aldi Magyarország – monitoring

  A terepi munkáink kulcsfontosságú elemei a tevékenységünknek. Sok esetben azonban nincsenek meg a megfelelő anyagi forrásaink arra, hogy egy-egy terepi projekt utóéletét figyelemmel kísérjük, holott a monitoring fontos lenne annak érdekében, hogy megtudjuk, hogy milyen hatásai vannak ezeknek a terepi beavatkozásoknak. Ez történt a harmadik legnagyobb folyónk, a Dráva esetében is, mely hazánk legkevésbé szabályozott folyója. Az Európai Unió LIFE+ pályázati alapjának támogatásával 2014 és 2018 között egy négyéves projekt keretében dolgoztunk ennek a páratlan gazdagságú élőhelynek a megóvásáért.
  A projekt fő célja az volt, hogy az Ó-Dráva vízellátása javuljon, a partján lévő keskeny, de értékes ártéri erdő jobb állapotba kerüljön (http://www.olddrava.com/). Az Aldi anyagi segítségének köszönhetően a projektet befejező három évben alkalmunk nyílt arra, hogy elvégezhessük a monitoring tevékenységet, vagyis hogy folyamatos méréseket és vizsgálatokat végezzünk a projekt utóéletével kapcsolatban.


  Lenovo Magyarország – környezeti nevelés

  A környezeti nevelés, a lakossági, ezen belül az ifjúsági edukáció kiemelten fontos számunkra. A Lenovo Magyarországgal közösen kidolgoztuk a WWF for Children programot, melynek segítségével 4000 középiskolás diákot képezhetünk a természetvédelem témakörében.
  A program során komplett középiskolai osztályokat edukálunk három tanórán keresztül, külön kitérve a hazai erdők, a folyóink és a klímavédelem fontosságára. A Lenovo az anyagi finanszírozáson túl a program rendelkezésére bocsátott VR-szemüvegeket is, melyeket használva a diákok 3D-s interaktív filmek segítségével járhatnak be olyan természetes helyszíneket – természetes hazai erdőt, hazai ártéri erdőt, afrikai szavannát –, amiket a program nélkül nem lenne alkalmuk meglátogatni.