Fogadj örökbe egy óriáspandát, ha a Te szíved is érte dobog!

Neked élmény, neki maga a világ! Mindenki ismer legalább egy olyan embert, aki ha tehetné magához ölelné az összes állatot. Az is lehet, hogy Te magad vagy ez a személy. Bárhogy is legyen, egy óriáspanda kényelmetlenül érezné magát az udvarodon, és aligha élvezné a házi kosztot. Ha otthonodba nem is viheted, egy apró, de annál szebb gesztussal sokat segíthetsz neki abban, hogy a vadonban megtalálja és megőrizze a helyét. Hogy ezt egyedül teszed, vagy párban, azt rád bízzuk, de biztos lehetsz abban, hogy egy igazi bakancslistás programra leltél! Állati jó élmények Neked és a szeretteidnek.

Bolygómentő akcióra fel!

A Te szíved is az óriáspandákért dobog? Esetleg állatbarát szerettedet szeretnéd meglepni? Netalán egy újabb közös programot keresel azzal a személlyel, akivel elválaszthatatlanok vagytok? Ha bármelyik kérdésre is igennel válaszoltál, a nevelőszülők népes táborában a helyed! Fogadj örökbe jelképesen egy óriáspandát egyedül vagy bármelyik ismerősöddel és támogasd munkánkat! Nemes tettedért cserébe megajándékozunk “szőrös védenced” plüss hasonmásával és egy névre szóló oklevéllel, ami hosszú évek múltán is emlékeztet majd arra, mi mindent tettél brummogó szomszédaink élőhelyeinek megőrzéséért!

Napjainkban az óriáspandák háromnegyede természetes rezervátumokban és nemzeti parkokban él. Talán már arról is hallottál, hogy nemrégiben lejjebb kerültek a IUCN Vörös Listáján, így már nem tartoznak a súlyosan veszélyeztetett fajok közé. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljes biztonságban vannak. Státuszuk még mindig veszélyeztetett, ezért szükségük van a te segítségedre is.

Az örökbefogadói csomag tartalma

Egy pihe-puha plüss
12 000 Ft támogatási összeg esetében plüss kulcstartó, 16 000 Ft esetében a képen látható plüss kérhető. Ha azonban nincs hely a polcodon egy újabb kiskedvencnek, dönthetsz úgy is, hogy nálunk hagyod a kis csöppséget, amivel még inkább kimaxolod bolygómentő akciódat!

Egy névre szóló oklevél
Az örökbefogadásról kiállítunk egy névre szóló oklevelet, hogy évek múltán is legyen, min nosztalgiáznod.
Online oklevél esetén kollégánk küldi e-mailben, ami pár napot igénybe vehet.

Szállítás
Az ajándékcsomag szállítása futárszolgálattal történik. Minden örökbefogadót felhívunk időpont egyeztetés céljából. Rendelés és kézbesítés csak Magyarország területén lehetséges.

Előre is köszönjük, hogy csatlakozol természetvédő közösségünkhöz!

Az étrendjük 99%-át a bambusz teszi ki
Az emberi tevékenység következtében azonban csökken az életterük és ezzel a táplálékul szolgáló bambusz mennyisége is.


Életterük feldarabolódása
Egyre gyakrabban szelik át utak és vasúti sínek az erdőket, amelyek izolálják a pandapopulációkat és rontják a párosodási esélyeiket.


Klímaváltozás
Az óriáspandák elszigetelt hegyvidékeken élnek, amelyek különösen érzékenyek a klímaváltozásra.


Turizmus
Az élőhelyükön megnövekedett turizmus tovább növeli az óriáspanda-populációkra nehezedő nyomást.

Szemléletformálással és szakmapolitikai tevékenységgel csökkentse hazánkban a szén-dioxid-kibocsátás és egyéb környezetszennyezési tevékenységeket


Terepi rehabilitációs programokkal megőrizze hazánk létfontosságú élőhelyeit


A védett területek kezelését a természetvédelem legújabb szempontjaival összhangban támogassa


Emblémaállatunk, az óriáspanda továbbra is a természetvédelem, a hitelesség és a szakmai hozzáértés szimbóluma legyen


Világszerte értékes természetvédelmi és szemléletformáló munkát végezzen

EGYÜTT SEGÍTHETÜNK

1980-ban a WWF volt az első nemzetközi szervezet, amelyet behívtak Kínába, hogy az óriáspandák megmentésén dolgozzon. Szervezetünk azóta is jelen van az országban, és közösen dolgozunk a kínai kormánnyal e ritka faj megóvásáért. Segítünk kijelölni védett területeket az élőhelyük megvédése érdekében.
Továbbá együtt dolgozunk helyi közösségekkel is, hogy erőforrásaikat és természeti értékeiket hatékonyabb és fenntarthatóbb módon tudják felhasználni. Bemutatunk számukra olyan alternatív bevételi forrásokat, amelyek nem veszélyeztetik az óriáspandák élőhelyeit, mint például a méhészet.