a wwf magyarország

Természetvédelmi munkánk kiterjed a vizesélőhelyek – kiemelten a folyóvízi és ártéri rendszerek – és a természetes erdeink védelmére, a fenntartható, környezetbarát mezőgazdaság és vidékfejlesztés területére, a védett és veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvására. Emellett nagy figyelmet fordítunk az éghajlatváltozás hatásainak csökkentésére, és a környezettudatosság eszméjének minél szélesebb körű elterjesztésére.

Hazai természeti értékeink védelmében négy kiemelten fontos területre koncentrálunk:

 • Éghajlatváltozás és energia
 • Erdők védelme
 • Folyók és vizesélőhelyek megőrzése
 • Nagyragadozó fajok védelme

Programjaink során a terepmunka, a természetvédelmi érdekérvényesítés és a szemléletformálás eszközeit használjuk.
Munkánk során együttműködünk a nemzeti parkokkal, természetvédelmi hatóságokkal, civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel és az üzleti élet képviselőivel, valamint a helyi lakossággal. Regionális szinten szorosan együtt dolgozunk a WWF európai irodáival és más nemzetközi civil szervezetekkel. A WWF Magyarország továbbá a WWF CEE tagja (korábban WWF Duna-Kárpátok Regionális Iroda).

a nemzetközi wwf

A Föld élővilága nemcsak páratlan szépsége és izgalmas sokszínűsége miatt érdekes. Saját egészségünk és megélhetésünk szempontjából is kulcsfontosságú. Az ökoszisztémák és élőhelyek teljes, összefüggő hálózata biztosítja az ivóvizet, a tiszta levegőt, a termőtalajt, az élelmiszerek és gyógyszerek alapanyagait és még sok más szolgáltatást, amelyek nélkül nem tudnánk létezni.

iratkozz fel hírlevelünkre!

  Munkatársaink

  Kerülj képbe, nézd meg, kik alkotják a WWF Magyarország csapatát!

  Munkatársaink

  Kerülj képbe, nézd meg, kik alkotják a WWF Magyarország csapatát!

  átláthatóság

  A WWF Magyarország része a WWF nemzetközi hálózatának, különösen pedig a WWF Közép-Kelet Európai Regionális irodájának, mely felé részletes szakmai és pénzügyi beszámolókat készít. Ennek következtében Alapítványunk kuratóriumának és felügyelőbizottságának tagjai részben külhoni állampolgárok, akik személyes megjelenésük akadályoztatása esetén a hazai jogszabályokkal összhangban virtuálisan, videokonferencia formájában vesznek részt az angol nyelvű ülésen.

  Karrier

  Ha érdekel a természetvédelem, szívesen csatlakoznál egy fiatalos, dinamikus csapathoz és terjesztenéd is a környezettudatos gondolkodást, akkor lehet, hogy téged keresünk!