Átláthatóság

Kuratórium

A WWF Magyarország kuratóriumának elnöke: Andreas Beckmann, Csáki Roland és Szomolányi Katalin.

Kuratóriumi ülések

A WWF Magyarország része a WWF nemzetközi hálózatának, különösen pedig a WWF Közép-Kelet Európai Regionális irodájának, mely felé részletes szakmai és pénzügyi beszámolókat készít. Ennek következtében Alapítványunk kuratóriumának és felügyelőbizottságának tagjai részben külhoni állampolgárok, akik személyes megjelenésük akadályoztatása esetén a hazai jogszabályokkal összhangban virtuálisan, videokonferencia formájában vesznek részt az angol nyelvű ülésen.  Átláthatóságunkat a 2018-as évtől kezdődően a kuratórium által jóváhagyott éves eredményeink közérthető bemutatásával szeretnénk biztosítani, a kötelező közhasznúsági beszámolónál lényegretörőbb tartalommal, színesebb és érdekesebb formában.

A soron következő kuratóriumi ülés időpontja: 2022 tavasz, helyszín: a WWF Magyarország Alapítvány székhelye.

Kuratóriumi ülés meghívó - 2021.

Felügyelőbizottság:

A Felügyelőbizottság tagja: Jean-Paul Paddack.

A Felügyelő Bizottság vizsgálja meg az éves beszámolót, melyet annak javaslatával terjeszt a vezetés a kuratórium elé. A kuratórium az éves beszámoló áttekintését követően dönt annak elfogadásáról. Támogatott projektjeinkről jellemzően negyedévente küldünk jelentéseket a donorok kérésének megfelelően, melyek tartalmát  donoraink rendszeresen ellenőrzik.

A szervezet irataiba - kivétel ezek alól azok az iratok, amelyek az Alapítvány GDPR irányelvei, vagy egyéb okok miatt nem publikusak - bárki betekinthet előzetes egyeztetés után a WWF Magyarország irodájában, előzetes egyeztetés után és a szervezet GDPR irányelveinek betartása mellett.

A WWF Magyarország tagja az Etikus Adománygyűjtők Szervezetének.

2020:

A WWF Magyarország Alapítvány 2020. évi bevételei: 430 107 000 Ft volt, melyből marketing jellegű költések: 44 911 000 Ft.

Bevételek megoszlása: WWF hálózat 4%, Válalati és magánadományok 26%, Pályázatok 68%, Egyéb 2%.

Természetvédelmi költségeink: Élő folyók program 48%, Erdő és Nagyragadozó program 13%, Klíma program 16%, Szemléletformálás 23%.

A 2020-as évre vonatkozó beszámoló könyvvizsgálója a Mazars Kft. (1123, Budapest, Nagyenyed u. 8.) valamint a WWF International pénzügyi beszámolójába küldött adataink könyvvizsgálója a Deloitte (Deloitte SA, Avenue de Montchoisi 15, PO Box 460, 1006 Lausanne, Switzerland)

2019:

A WWF Magyarország Alapítvány 2019. évi bevételei: 434 659 000 Ft volt, melyből marketing jellegű költések 39 833 000 Ft

Bevételeink és természetvédelmi kiadásaink 2018-ban:

A WWF Magyarország Alapítvány 2018. évi bevételei: 430 326 000 Ft volt, melyből marketing jellegű költségek 39 157 000 Ft

Közhasznúsági jelentések és mellékletek

Közhasznúsági jelentés 2020

Közhasznúsági jelentés 2019

Kiegészítő melléklet 2019

Közhasznúsági jelentés 2018

Kiegészítő melléklet 2018

Közhasznúsági jelentés és mellékletek 2017.

Közhasznúsági jelentés 2016.

2018 KSH

Panaszkezelési beszámoló

Etikus Adománygyűjtő Szervezet

A WWF Magyarország Alapítvány tagja az Etikus Adománygyűjtő Szervezetek mostanra több mint harminctagú csoportjának, és mindenben megfelel a szervezet etikai kódexében foglalt szigorú előírásoknak (amelyek egyebek mellett a törvényességre és az átláthatóságra is vonatkoznak).

Hogy mit is jelent pontosan az Etikus Adománygyűjtő Szervezet-minősítés, és hogy mely szervezetek felelnek meg ennek a minősítésnek, azt ide kattintva megtudhatod.