Utazz fenntartható módon és támogasd vele a hazai természetvédelmet!

WWF Magyarország – „Check Out” program: belföldi turizmus a fenntarthatóság jegyében

A 20. század végére egyértelműen kiderült, hogy a tömegturizmus és a sok repülés a negatív környezeti hatásai miatt nem tartozik a fenntartható utazási formák közé. Gondoljunk csak arra, hogy egy korábban természetközeli helyre – például hegyvidékre vagy folyópartra – már csak nosztalgiával tudunk gondolni, mert az évek alatt teljesen beépült és ellepték a turisták, vagy akár arra, hogy egy utazás előtt a képeket nézegetve érintetlen környezetre számítunk, de odaérve tömeggel, rengeteg autóval vagy akár eldobált szeméttel kell szembesülnünk. De mégis mit érdemes tenni, ha valaki úgy szeretne feltöltődni és kipihenni magát egy nyugodt helyen, hogy közben ő maga is odafigyel a természeti értékek megóvására?

A Check Out programot azért hívtuk életre, hogy egy gyűjteményben összefoglaljunk néhány természetközeli szálláshelyet, amelyek megfelelnek a szakmai elvárásainknak, és remek pihenési alternatívát jelenthetnek a nagy wellness alapú komplexumok helyett.

A Check Out programot azért hívtuk életre, hogy egy gyűjteményben összefoglaljuk azokat a természetközeli szálláshelyet, amelyek megfelelnek a szakmai elvárásainknak, és remek pihenési alternatívát jelenthetnek a nagy, wellness alapú komplexumok helyett.

Figyelem! A lista nem teljes, a felsoroltaknál jóval több ökoturisztikai szálláshely található Magyarországon, az alábbiakban kifejezetten a Check Out program partnereit gyűjtöttük össze.

Támogasd a munkánkat!

Azzal, hogy az alábbi szálláshelyek közül választasz, nem csupán a fenntarthatóbb turizmusért teszel, de anyagilag támogatod a WWF Magyarország hazai természetvédelmi munkáját is. A programban résztvevő szálláshelyek minden szoba/vendégéjszaka után 1000 Ft-os adománnyal járulnak hozzá a mindennapi tevékenységünkhöz, így ha őket válaszod, azzal nekünk is adományozol. Az adomány a vendégek számára opcionális!

Ön olyan szálláshely tulajdonosa/vezetője, amely figyelembe veszi a természetvédelmi szempontokat? Legyen Ön is a partnerünk, töltse ki az alábbi űrlapot, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot az együttműködés részleteivel!