Együttműködés a vízért - Water Stewardship

A vízzel kapcsolatos kockázatok minden vállalatot érintenek, függetlenül attól, hogy mennyi vizet használnak fel. Az éghajlatváltozás felgyorsítja és felerősíti ezeket a kockázatokat, amelyet világszerte rengetegen a saját bőrükön éreznek. Az elmúlt 5 évben a Világgazdasági Fórum a vízzel kapcsolatos kérdéseket a legfontosabb globális kockázatok közé sorolta, amelyek egész iparágakat és országokat sújtó gazdasági és társadalmi károkat okoznak. 

Az élenjáró vállalatok már elkezdtek fellépni a meglévő vízkészletekkel való felelősebb bánásmód érdekében, és megvannak az eszközeik arra, hogy növeljék a vízkészletek ellenálló képességét az éghajlatváltozás hatásaival szemben. 

Az egészséges tavak, lápok, folyók és patakok nem csak élőlények sokaságának nyújtanak otthont, de a táj immunrendszereként biztosítják a kiváló minőségű vizet mindenki más számára is. Mivel a víz közös kincsünk, ezért a vállalatoknak túl kell látni a kerítésükön: együttműködéseket építve be kell fektetniük az ökoszisztémákba azért, hogy megvédjék és helyreállítsák a vízgyűjtők egészségét.

A WWF Magyarország vállalati partnereivel együttműködve már több ezer hektár vizes élőhely helyreállítását tudhatja maga mögött. 

Ha szeretné velünk felvenni a kapcsolatot, kérjük ezen a címen keressen minket: panda@wwf.hu