Együttműködés a vízért - Water Stewardship

A vízzel kapcsolatos kockázatok minden vállalatot érintenek, függetlenül attól, hogy mennyi vizet használnak fel. Az éghajlatváltozás felgyorsítja és felerősíti ezeket a kockázatokat, amelyet világszerte rengetegen a saját bőrükön éreznek. Az elmúlt 5 évben a Világgazdasági Fórum a vízzel kapcsolatos kérdéseket a legfontosabb globális kockázatok közé sorolta, amelyek egész iparágakat és országokat sújtó gazdasági és társadalmi károkat okoznak. 

Forrás: WWF Magyarország

Az élenjáró vállalatok már elkezdtek fellépni a meglévő vízkészletekkel való felelősebb bánásmód érdekében, és megvannak az eszközeik arra, hogy növeljék a vízkészletek ellenálló képességét az éghajlatváltozás hatásaival szemben. 

Az egészséges tavak, lápok, folyók és patakok nem csak élőlények sokaságának nyújtanak otthont, de a táj immunrendszereként biztosítják a kiváló minőségű vizet mindenki más számára is. Mivel a víz közös kincsünk, ezért a vállalatoknak túl kell látni a kerítésükön: együttműködéseket építve be kell fektetniük az ökoszisztémákba azért, hogy megvédjék és helyreállítsák a vízgyűjtők egészségét.

Forrás: WWF Magyarország

A WWF Magyarország vállalati partnereivel együttműködve már több ezer hektár vizes élőhely helyreállítását tudhatja maga mögött. 

Ha szeretné velünk felvenni a kapcsolatot, kérjük ezen a címen keressen minket: panda@wwf.hu

Kezdd el velünk!

Az alábbi térképes applikáció segítségével megbecsülheted a céged legfontosabb vízkockázatait a magyarországi telephelyek környezetében. Az appot azért hoztuk létre, mert a megszokott nemzetközi nagyvállalati vízkockázat-eszközök Magyarország esetében elnagyolt adatokkal dolgoznak, viszont egy korábbi EU LIFE projektünkből nálunk már rendelkezésünkre álltak részletes hazai térképek.

Ha az alábbi űrlapon megadod adataidat, akkor:

  • le tudod tölteni a térkép használathoz készült részletes útmutatónkat,
  • minden webapp frissítésről e-mailt kapsz,
  • segíted a munkánkat, hiszen így láthatjuk hányan használják az applikációt.

Töltsd ki az űrlapot!

    Az applikációt a jövőben szeretnénk továbbfejleszteni és könnyebben használhatóvá tenni, ezért minden visszajelzést szívesen fogadunk a panda@wwf.hu email címen!