WWF FOR CHILDREN

A jövő generációjának környezeti kérdésekkel és természetvédelemmel kapcsolatos gondolkodása alapjaiban fogja meghatározni bolygónk sorsát. Edukációs programunkat elsősorban középiskolákba juttatjuk el, hogy érdekes és interaktív módon alakítsuk a fiatalok gondolkozását, bővítsük az ismereteiket a természet megóvásával kapcsolatban.

Témakörök: erdők, vizesélőhelyek, klíma és energia, aktuális globális kérdések (biodiverzitás, ökológiai lábnyom, mindennapi környezettudatosság)

A foglalkozás időtartama: 2*60 perc

VR EXPEDÍCIÓ

A Lenovo támogatásával VR technológiák integrálásával valósulnak meg a foglalkozások, ez a a VR Expedíció program. Ezt a digitális környezetvédelmi edukációs programot a WWF és a Lenovo Magyarország közösen indította, amelynek keretein belül a diákok a VR technológia segítségével ismerhetik meg az érintetlen természet szépségeit. A 360 fokos kamerával rögzített természetfilmek a tantermekből egyenesen a háborítatlan erdők és vízpartok világába repítik a tanulókat a Lenovo ThinkReality eszközein keresztül. A diákok testközelből fedezhetik fel Magyarország természetvédelmi szempontból izgalmas pontjait (Mosoni-Duna, Szentendrei-sziget, és a Balaton északi partjánál elhelyezkedő erdőségek), vagy akár az afrikai szavannák varázslatos sokféleségét is. A modern technológia lehetővé teszi, hogy a gyerekek interaktívan bővítsék természetvédelmi ismereteiket vagy akár csoportosan vegyenek részt egy virtuális „tárlatvezetésen”.

Az iskolák döntik el, hogy hány osztályt vonnak be a programba, de egy-egy előadáson egyszerre maximum 35 fő vehet részt.

A foglalkozás az energiatakarékosság megértetésével és a fogyasztói társadalom ökoszisztémákat is átalakító beavatkozásainak ismertetésével vezeti végig a diákokat egy olyan úton, melyen keresztül megismerhetik a hazai természetes erdei és vizesélőhelyeket, és hogy mit tehetnek ők maguk azért, hogy megóvják és ezáltal maguk is hozzájáruljanak ezeknek az értékes élőhelyeknek a fennmaradásához. A foglalkozás során kézzelfogható megoldásokat kínálunk egy (környezet)tudatosabb fogyasztói kultúra kialakításához, érzékenyítjük a fiatalokat a természetvédelmi problémák összetettségére, és segítünk a korosztályban oly gyakran jelenlévő klímaszorongás feloldásában.