Friss hírek

Vad Európa – élet farkasokkal, medvékkel és más vadállatokkal

2018.09.17.

Kutatók, erdészek, vadászok és természetvédelmi szakemberek gyűlnek össze szeptember 16-19. között egy nagyszabású konferencián Németországban, hogy megvitassák az ember és a vadvilág közötti konfliktusokat, és közelebb kerüljenek a megoldáshoz.

Ismét veszélyben a Csarna-völgy

2018.09.12.

Magyarország legnagyobb érintetlen erdejének csendjét hamarosan felverheti a vasútépítő munkagépek zaja, ami komoly veszélyt jelent a ritka fajokat is magába foglaló helyi élővilágra.

Alulértékeljük folyóinkat

2018.08.27.

Folyóink kétmilliárd ember számára nyújtanak ivóvizet, élelmiszertermelésünk 25 százalékát biztosítják, hazánkban pedig négymillió ember vízigényét elégítik ki.  Mégsem kezeljük megfelelően őket, ez pedig komoly kockázatokkal jár.

Nagyragadozókról Répáshután: fókuszban a békés együttélés

2018.06.26.

A WWF Magyarország 2017 végén indult Euro Large Carnivores LIFE projektjének elsődleges célja, hogy a nagyragadozókkal foglalkozó különböző érdekcsoportok – többek között állattartók, vadászok, természetvédelmi szakemberek, természetjárók és döntéshozók – közti kommunikációt elősegítse. Az egyes érdekcsoportok egy országos szakmai nap keretében találkoztak.

A LIFE-MICACC projekt megvalósítóinak csehországi tanulmányútja

2018.05.20.

Az első külföldi tanulmányút alkalmával 2018. május 15-16. között Csehországba látogatott a LIFE-MICACC csapat. A májusi cseh tanulmányúton a projekt társult kedvezményezett partnerein túl a projektben külső együttműködő partnerként szerepet játszó önkormányzatok is képviseltették magukat.

Menőség a balkonodra!
Új WWF - Seed Bonbonok a Panda Boltban

Így fűtünk Magyarországon
A WWF Magyarország jelentése