Magyarország negatív vízmérlege

Magyarország víznagyhatalom! – mondják sokan. Ez az állítás azonban csak részben igaz. Magyarország folyamatosan szárazodik, a vízkészleteink csökkennek, és ez a tendencia az éghajlatváltozás mellett az uralkodó vízgazdálkodási gyakorlatoknak az eredménye.

Olvass erről bővebben blogbejegyzésünkben!

Települési alkalmazkodás vízmegtartó megoldásokkal

A települési szinten is alkalmazható, kis léptékű természetes vízmegtartó megoldások a településket is fenyegető, vízhez kapcsolódó szélsőségeket – túl kevés vagy túl sok víz – hivatottak természetközeli és költséghatékony módon mérsékelni. Alkalmazásuk segíti a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást is. Az elmúlt években több települési mintaterületen sikeresen megvalósítottunk természetes vízmegtartó megoldásokat síksági és dombvidéki területeken egyaránt.
Mintaterületi munkánkról és önkormányzati partnereink eredményeiről részletesen a LIFE-MICACC és a LIFE LOGOS 4 WATERS projektek alatt olvashatsz.

Lakossági vízmegtartási lehetőségek

Ha a lehulló csapadékot nem elvezetjük, hanem megtartjuk otthonunkban, azzal nem csak a pénztárcánknak teszünk jót, de a hőség és szárazság ellen is hatékonyan védekezhetünk. Ráadásul ezzel sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük azt a természeti kincset, amely minden élet alapja. Tudj meg többet cikkünkből!